Min nya bästa vän

Var hos min sjukgymnast idag,fick dessa nerv kontrollerande elektroner.mitt sista hopp.man brukar känna av dom på punkt 3,jag gjorde det på punkt 8 :o


Frukt älskarN number one


Minnah's tillstånd idag

Idag fick mamma ta in M från hagen men då tjurade hon så jag fick ta över och då gick hon in på en gång,även fast mamma skulle få lösa problemet själv.hon får göra det nästa gång.mamma behandlade henne medans jag borstade.det droppade Inge var alls,det hade börjat läka ihop och såg mycket bättre ut än igår så det går åt rätt håll.elyon slickade där när jag kom,mindre bra.håller tummarna hårt nu att detta fortsätter i denna riktning.men hon var betydligt bättre idag :) bilderna är inte rättvisa,det ser bättre ut.


Åh,saknar













Jag och Emma alltså,tokas

hej jag heter plopp nu ska jag berätta en tragisk händelse jag stötte på en en råtta som skulle bli mitt nya husdjur men han försvann in i ett rör när jag skulle plocka upp han med två pinnar jag har ju erfarenhet av gnagare då jag haft en sork förut jag räddade han från att bli uppäten av en katt men då sen visade det sig att han hade loppor och jag och min kära vän emma råkade steka honom i solen på en tävling också kan det ha berott på att han vart åksjuk av att åka på en cykel i en ryktlåda tänd nu ett ljus för sorken vid namn bernad och sörj med mig tack på förhand HAHAHAHAHHAHAHA,jag och emma.OMG

Detta ska ni ha jävligt klart för er

Den som kopierar min bild och lägger ut den på Hiss & Diss eller DVsanning eller något liknande kan jag säga att det inte blir kul för,vill man mig något,frågar man mig om lov först.slut

OMG vad förbannad jag är.....

Var bara tyst,förfan

Nästa gång min ponny drabbas av något tänker jag bara dela med mig av det till de närmsta,tack vare er ONT folk.Det första jag ser är att någon lagt upp min bild som jag la upp på Minnah´s sår på Hiss & Diss,så jävla omoget.Ni kan ju ta reda på först vad det är istället för att gå och säga att hon är knivskuren,WTF?
Då hade det nog stått i tidningen och poliser varit tillkallade,det är ett jävla sår bara.Big deal eller?
Åh blir så less på folk som bara snackar och snackar.Visste ni inte att hästar kunde vara allergiska eller skada sig precis som vi tror jag borde läsa på lite om dessa djur.Jag är jävligt förbannad just nu och det är inte ofta jag är det.Internet är ju bara ett stort skämt.Herregud är allt jag säger,människor är människor.Människor vet ingenting,det bara pratar om en massa bullshit och hänger ut folk.Nu slutar jag dela med mig av saker.Fråga mig innan ni hittar på saker,eller ring till 118 800 och fråga vad som hänt här och där innan ni börjar med ert värdelösa skitsnack.Det är fan inte er jävla business det här,allt jag säger är:Be happy för att jag ens delade med mig av denna händelse,la ut en bild,eller skrev ett långt jäkla inlägg för att in skulle förstå vad det var.Jag gjorde det inte för min skull,utan för eran skull.Ska ni inte lägga ut det på Allt om hästar,facebook eller google också?

Känner bara för att lägga ner bloggen,bdb allting.Vill ni det?
Tack för att ni/du förstörde min dag,good job!


Tjärsalva-häst-olika källor

Fyra Ess hästsalva är en av Sveriges mest populära hästsalvor. Slavan är fet, mjukgörande och effektivt rengörande. Används som allmän salva och är även en perfekt hov- och karledssalva. Smörj runt ögon och skap på hästarna under sommarbetet. Även bra för behandling av förhårdnader och en bra hudsalva.

 
Milt antiseptisk salva, används vid vård av karleder och vid eksemartade utslag. Innehåller äkta trätjära som fungerar uttorkande och klådstillande. Har en bra effekt på hästar med svansskada. Användning: Massera in salvan på det utsatta området 1-2 ggr/dag. Innehåll: Ren trätjära, vaselin, veg.olja, ullfett.

Det är lixom en salva som motverkar klåda,inte skapar klåda ^^
Så det känns ju lurt om hon är allergisk mot det.


Stavade fel

på kälsalva,tror jag.KBRY

Distriktsvetrinärerna på plats!

Igår när jag kom till stallet fixade jag alla stallsysslor,därefter gick jag ut och hämtade M i hagen,tog på henne en grimma med tyglar och red iväg,det blev galoppstigen och sedan Noppes favoritväg hem.Red i alla gånarter,det gick helt ok.När vi var på hemmaplan fick hon beta 10 min på lägdan.

När jag skulle släppa ut hon i hagen märkte jag att det droppade från ett ställe under magen. Jag tog in Minnah,gjorde rent där och mamma var snart på plats.Hon ringde distriktsvetrinärerna på en gång,och de dröjde 2,5 h innan de kom.Borstade Minnah medans tårarna rann.Stod och myste med henne hur länge som helst.Jag anade innan att det möjligtvis kunde vara en allergisk reaktion mot kälsalva.Men det är ju jäkligt konstigt för jag har aldrig hört talas om en häst som är allergisk mot det,det används ju till näst intill allt.Hon ville bli kliad i helgen under magen,så det måste ju börjat redan då men då var det inga tecken på något,hon tyckte bara det var mysigt att bli kliad där.I måndags smörjde jag in henne med pytte lite kälsalva på ett ställe på magen där knotten hade varit på henne.Det är ju typ den ultimata salvan.Men iallafall så kom vetrinärerna,rakade henne,behandlade henne och hon fick sprutor.Hon skötte sig som ett ljus.Det positiva är väl att hon verkligen inte har ont,bara irriterad en aning.Det kan även vara att hon är allergisk mot nässelblommor,hoppas verkligen att det inte är det,hellre kälsalvan då.De hade ingen aning om vad det kunde va men om det inte blir bättre kontaktar vi dom igen inom kort.Hon är iallafall pigg,äter och dricker,har ingen feber.
Jag stannade hemma idag,är alldeles slut sedan igår.Ska åka och behandla henne sedan och nu blir det vila tills hon frisknar till sig.Förmodligen är det borta om ett par dagar.Men jag går och oroar mig för det västa.Men det är inget farligt.Men tänk om hon blir så allergisk satt hon dör,nej det kommer aldrig hända jag får inte säga så.Ska till henne sedan och pussa på henne och ge henne lite extra uppmärksamhet.Men först var hon halt titt som tätt,nu varar hon från magen,vad kommer nästa problem vara?

Med oss hem fick vi med oss en faktura på 2500,men det spelar ingen roll.Skulle det kosta 1000 000 skulle det inte heller spela någon roll,bara min fina vän mår bra.Det är allt.Önskar jag kunde ha sådär på min mage istället.

Men hur som helst så borde jag dö,ska ta självmord.Jag smörjde ju in henne med kälsalva och tänk om hon var allergisk mot det,då är jag världens hemskaste människa.Jag borde inte få finnas,tänker dö nu.
Hejdå,kommer aldrig tillbaka.

Jag är inte heller en vetrinär så jag vet inte vad det kan vara,det vet inte vetrinärerna heller.Men så länge hon inte har ont så...

Så här såg det ut innan behandlingen.



Jag kan ta mer bilder idag^^


När jag blir stor....

Ska jag skaffa mig ett välbetalt jobb och tjäna massor med pengar så jag kan köpa vad jag vill!


Dagens inköp!

En svart kavaj från H&M-399 kr

En svart bandeu från ginatricot-59 kr

En ceris rosa plånbok från Glitter-99 kr

Två par slit & släng skor från skokanonen-99 kr

Hårsnoddar,hårklämma,hårband-kmr ej ihåg för hur mkt

En flugspray från Hööks-279 kr

Tack mammiiii

Köpte även presenter till Emma


Småsaker är alltid välbehövligt^^


Minnah vilar,inte jag

Minnah har som sagt vilodag idag,själv ska man springa på birsta och införskaffa lite olika saker,bland annat presenter till emma och försöka få några saker på min köplista till mig själv avbockade,om ni ville veta.
Jag lovar att jag ska filma imorgon hos Minnah,så håll utkik tills då!

Bild

Klockan är 10.20 och jag ska precis påbörja ett arbete i bild som ska vara klart tills imorgon,FML!
Någon frivillig som vill göra den åt mig?
Jag ska ändå inte bli någon jäkla konstnär så vem fan bryr sig om jag kan rita elller inte,inte ens en kotte.
Jäkla helvetes skit,jag skiter i det här.Ingen kan tvinga mig att göra något jag inte vill,sådeså!


Emma och Bookie på ARK



<33333333333333

Statistiken sjunker och...

Kommentarerna,kom igen och kommentera nuuuuuu!

Trevlig skritt tur på en trevlig ponny!

Tog in M och gjorde iordning henne,sadlade och tränsade därefter.
Skrittade ut idag,det blev trekanten bara vilket hon förkänade också.Hon har gått rätt mycket nu.
Imorgon är det btw vilodag.Hon var trevlig idag,när vi kom tillbaka fick hon bli kliad i belöning,det funkar ju det också.En nöjd liten ponny fick gå ut i hagen på upptäcksfärd igen sedan.
Ångrar nu i efterhand att jag tog bettet,hon kunde ha fått gått på bettlöst idag.Men ska låta henne göra det en hel vecka framöver,på några långritter m.m.Min fina ponny!

En vanlig promenad!


Bilder från igår









Min köplista!

Det som jag behöver köpa angående är:

*En långklänning

*En kavaj

*Shorts

*Linnen

*Hårmascara

*Färgade shorts

*Slit och släng skor


Till Minnah är det för tillfället :

*Ett till regntäcke

*Flugspray

*Bett

*Boots

Stjärnan!



Jag kommer ihåg i början då hon inte kunde stå still vid uppsittning,endast om hon fick stå och äta.Nu står hon helt stilla och äter ingenting medans och väntar tills jag är uppsutten!


Det är få som betyder lika mycket som du gör för mig,det är du som gör mig hel.Det är du som är luften jag andas,min grymma stjärna.Vad vore jag utan dig? Love u and always will

Jag och Minnah idag!

 

Mycket undemanding time

Idag fixade jag alla stallsysslor,tog sedan med mig långrepet,sticken,repgrimman och det bettlösa tränset och tränsade i hagen.Hoppade sedan upp.

Det blev en tur ner till paddocken. Väl där skrittade jag runt tills hon la sig ner,då hopppade jag av och släppte lös henne.Medans hon stod och käkade fixade jag lite småsaker.När jag var klar fick hon ta på sig repgrimman och långrepet.Då longerade vi ett varv,sedan hade vi 5 minuters undemanding time,så mysigt så.Jag longerade ett varv i taget åt båda håll och efter varje varv hade vi undemanding time när jag kallade in henne.Det blev bara fyra varv,hehe.Stod och myste i solen hur länge som helst,jag stod och kliade henne på mage medans hon kliade på min rygg.Det kom sedan getingar,som jag har en extrem fobi för och då bytte jag till det bettlösa tränset och red hem,i mestadels trav och galopp.Hon var helt exemplarisk idag,även vi börjar ta oss ur en svacka.Det går så jäkla bra just nu,med allt.Älskar livet,speciellt min fina stjärna!

Denna sommar kommer bli grym känner jag,åååh 10 skoldagar kvar bara :D

Minnah

Vad heter hästen? Moncina
Tycker du den har ett fint namn eller vill du att den ska heta något annat? Ja,verkligen inte
Vad kallar du hästen? Minnah,bebbe(n),lillen och massvis med saker,hon heter lite allt möjligt xD
Vad kallar andra hästen? Minnah
Hur gammal är den? 13,hon kan ha fyllt 14
Vilket år/månad/dag föddes den? år 1998,vilket datum vet jag ännu inte.
Vilken färg har den? Brun
Har den några tecken? Stjärn
Hur hög i mankhöjden? 145 cm
Är det ett sto/valack/hingst? Sto
Vem red in/utbildade hästen? Förmodligen någon i Danmark
Är hästen bra på dressyr med rätt ryttare? Jag det tycker jag.
Är hästen pigg? Ja
Är hästen trög? Det tycker jag inte
Är hästen stark? Ibland kan hon bli riktigt stark så ja
Är hästen het? Det är fel ord tycker jag,så nej
Bockar den? Ja när jag ställer krav
Har du bockat med den? Ja
Stegrar den? Om jag ställer krav eller om hon inte vill gå framåt så ja
Har du stegrat med den? Mååånga gånger
Sparkar den bakut? Ja ibland så
Har du sparkat bakut med den? Har jag nog
Skenar den ofta med dig/andra? Hon har aldrig skenat med mig så nej
Har du skenat på den? Nej
Är den tittig? Jorå
Har du badat tillsammans med den?
Nej inte än
Har ni hoppat tillsammans? Ja
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Jajjemen

Hoppar hästen bra?
Mjaaa
Gillar den att hoppa? Hon tycker det är super kul,ja
Har den bra hoppteknik? Njae, inte direkt
Hur högt brukar du hoppa med den?
Har högt hoppat 30 cm
Hur ofta hoppar du den? Inte ofta alls,men ska börja göra det iaf 1-2 gånger i månaden nu för hon tycker det är så roligt
Står hästen i box? Ja
Går den i hagen varje dag? Självklart,nästan hela dygnet runt
I en stor eller liten hage? Stor
Hur länge går den ute per dag? Minst 10 h iaf
Gillar den att vara ute i hagen? Ja gud ja
Har den vindskydd i hagen? Näe

Borstar du hästen före och efter ridningen? Ja alltid före iaf,speciellt om jag har sadel.Efter borstar jag inte lika noga men borsta av brukar jag göra.Men ibland och ibland inte.
Om hästen blir svettig svampar/spolar du av den då? Ibland
Hur länge brukar ni rida varje gång? Varierar
Är hästen ridskolehäst eller privathäst? Privathäst
Vem äger hästen? Mamma på papper,jag i verkligheten
Hur länge tror du att du kommer fortsätta med just den hästen? Föralltid
Är hästen snäll i stallet? Det tycker jag väl
Kan hästen stå lös i stallet? Ibland
Måste hästen vara uppbunden? Hon måste inte,men för tillfället har jag henne oftast det
Håller du på med den i boxen eller i stallgången? På stallgången,men i boxen kan ju hända då och då

Så har denna lördag sett ut...

Imorse sovde jag ut för första gången på hela detta år,haha what?Därefter fixade jag allt i stallet och när jag var klar så åkte jag hem,duschade,åt,fixade,packade och gick ut med bamse sedan svängde Natali förbi hemma hos mig så då åkte vi hem till hon.Då cyklade vi till coop och köpte lösviktsgodis för 39 kr/kg,värsta billligt.Då hade Natali innan köpt över 1 kg godis på hemmakväll.När vi då var hemma skjutsade hennes pappa upp oss till segersjön vid 22.00 eller lite innan.Tog med oss ena godispåsen,filtar och systemkameran och fotade värsta mysbilderna.Det var så underbart där,alldeles tyst och stilla,så fint.Hennes pappa hämtade oss lite efter 23.00.Nu sitter vi här framför en varsin dator med cider,godis,chips och popcorn och tjockar.Livet är rena paradiset just nu,älskart!



Oh shit,old times!

Långritt på världens underbaraste!

Idag hämtade jag och Natali in våra pållar och gjorde iordning dom.De fick vara sadellösa idag.När vi var klara hoppade vi upp och red iväg.

Vi red först nedre sedan övre och där svängde vi in till hov och red då hela hov sträckan.
På väg till nedre travade och skrittade vi,sedan över bron var det inga problem.På nedre upp för en backe och sedan längs en långsträcka tog vi en galopp,det var den bästa galoppen hittills.Det var i skogen på en stig av sand,så himla mysigt och solen sken.Både jag och Minnah gjorde inget annat än njöt,det var så himla underbart och hon tyckte det var så in i helsikes roligt.Hon galopperade lugnt och fint,alldeles avslappnat.Sedan på övre travade vi och skrittade bara men när vi kom ut i hov vart det alla gångarter bitvis.Vi skrittade lååånga sträckor och tog en galopp och trav lite här och var.Vi stötte på traktorer,cyklister,massor med kossor och andra hästar.
Det gick super.Vi var ute i ca 2,5 h.Det var utan tvekan den bästa turen hittills,och vi har haft superbra turer innan men denna slog alla,den var grym bokstavligt talat.Vi hade så roligt och hon fick gå på långa tyglar hela turen igenom.Det var så härligt så jag vet inte vad,jag fick massor med inspiration och motivation,känner att både jag och Minnah är påväg uppåt nu,det går mer och mer framåt.Denna sommar känner jag kommer bestå av massivs med markarbete,skogsmullning och något träningspass då och då,men skogen är det bästa Minnah vet.Hon njuter varje sekund och är så himla framåt och positiv,hon uppskattar det till 110 %.Känns så jäkla bra när man har äran att ge hon det allra bästa,det hon förkänar.Min finaste vän är bäst i världen!




Du är en på miljonen,min stjärna!

Detta förklarar lite av denna kväll!









Obeskrivliga lilla du,matte älskar dig!








Jag älskar dig,min underbara lilla pärla!<3

Sanningar!

*Jag vet att jag är en hypokondriker,det kan mamma intyga.Inbillar mig saker,jämt och ständigt.

*Kommer det ut en ny bra låt spelar jag sönder den på en gång.

*Jag har inget tålamod,bara när det gäller hästar.

*Jag är väligt matkräsen och jag dricker nästan aldrig någonting,max 3 glas av något slag om dagen.Aldrig mer!

*Glömskare människa än mig får man leta efter

*Jag älskar att göra impulsiva saker,jag är väldigt impulsiv som person.

*Sedan flera år tillbaka har jag haft en extrem städmani,det vet mina vänner.Rent och fint är något jag måste ha.Därför städar jag väldigt ofta.

*Jag ger lätt upp,när det inte gäller hästar.Fösöker jag med något en gång oxå går det inte så ger jag upp.

*Jag vill ha en kanin,helst 2

*Jag tycker det är sjukt att man måste vänta så länge innan man får ta moppekort,idiotiskt kallas det.


Huvudvärk...

Har haft ont i huvudet hela dagen.Mamma hämtade mig efter skolan så då svängde vi förbi på frasses och köpte mjukglass,sjukt gott var det.Sedan åkte jag hem,hade vattenkrig och nu har jag nyss kollat på revenge,favortiserien.Ska dra mig mot stallet efter middagen,skulle rida en långritt idag på ca 2-1,5 h.Men känns inge kul när det åskar.Men jag red igår på vilodagen så jag funderar på om hon ska få vila idag ändå,beror på vilket humör jag är på och vädret satt säga.Känner mig seg i huvudet idag,har inte kunnat tänkt klart alls enda från imorse.Ska kolla med Natali om hon har något speciellt för sig ikväll,annars så kanske jag är med henne.
Vi ska ändå vara med varann typ hela helgen för vi har massor med saker inplanerade,bland annat fotograferingar.Så vädret need to be good!
Så sjukt onödigt inlägg men för er som har tråkigt,ni fick något att läsa för studen.Det kanske inte gjorde det roligare för er,men kanske intressantare.Gud vad babblar jag om?Nu ska jag inte skriva mer.slut

Orka

Är allt förutom trött.tänk om det fanns en knapp man kunde trycka på så somnade man,det vore något.


Skolavslutning

Nu saknas en svart kavaj och smycken och liknande.


Jag skjuter hunden min med vattenpistol

http://www.youtube.com/watch?v=cEWaZzX1Xm4

Sneakpeak från idag!

Här får ni en sneakpeak från dagens grymma tur.Red i skritt och trav till rundbanan,sedan travade jag två varv åt olika håll sedan drog jag mig hemöver,det blev i alla gångarter.Var ute i ca 40-50 min.Det gick som en dans på rosa moln.Imorgon blir det en bildbomb från idag,så håll utkik då.Bilderna blev helt fantastiska!


Sommarlooooov




Jag vill ut och köra med min fyris nu,jag vill ha sommarloooooov nunununununu!



Emma är inne på min blogg

Emma har loggat in på min blogg och skrivit inlägget nedan,ej ok!


Right now

Har haft fullt upp hela dagen,berättar mer om det sedan.är alldeles för trött nu så ska gå och sluta de två blå,även fast jag måste plugga men palla det,nej det skiter jag fullständigt idag.red ut vid halv nio denna kväll,det gick bara bra.red helt själv,det var bara jag och minnas.hon reste sig ett tillfälle och bockade 2 gånger,men jag är nöjd med henne :)


Seriöst?

Såg nyss att Nellie Berntsson har 1507 st mer följare via bloglovin än vad Dressyrmupparna har.
Tycker det är helt sjukt,DM´s blogg är så himla mycket bättre enligt min mening.
DM har 2462 följare och NB har 3969 i dagsläget ^^
Jag menar inget illa,men DM´s blogg är verkligen grym.
Det är en av de bästa hästbloggar jag vet!
Deras kollektion går ju inte än något annat att älska,skulle vilja ha alla uppsättningar!
Dom är grymma.slut!

Jag kämpade för Noppes skull!

http://www.youtube.com/watch?v=fiy5PvcwAa0

Minnah och jag!

http://www.youtube.com/watch?v=hnK4DRQvPYU

http://www.youtube.com/watch?v=-gIMb4l_Tag

GE MIG!


Equeen-1399 kr


Equeen-2499 kr


Equeen-1199 kr


Equeen-549 kr


Den som ger mig detta är bäst i världeeeeeen!

HAHAHAHAHAHAHAHA

Vakna! Med The Voice · 153 484 gillar detta.
för 2 timmar sedan ·
  • Vågar du.....
    ....dela med dig av dina märkligaste, snuskigaste, konstigaste dröm???
    Beskriv din sjukaste dröm för oss!


    Camilo Poll Jag drömmer om att jag kan ha sex till att bli dödad till att rida på folks ryggar helt utan anledning. Vad som helst kan jag göra och kan hända i dom helt uta andledning.
    för ungefär en timme sedan via mobilen ·




Orkar inte med skolan

Alltså de sista veckorna gör man ju ändå ingenting,fel och bara få sommarlov då eller?
Så onödigt bara att typ hålla oss kvar på skolan,i helvetet.Är så less på skolan så det finns inte,sommarlovet är behövligt kan jag säga.Har kämpat hela denna termin men nu börjar det bara spåra ur,orkar inte verkligen...
Skolan tar all ork ifrån en,all tid,den tar allt ifrån en.Man kämpar men inte visar det sig?Lärarna är så sjukt betyg snåla,bara för att kanske inte de hade bra betyg behöver dom ju inte typ hämpas.Lågt kallas det!
Uscha buschaaa!

Världens allra snyggaste! ♥




Åååh,hoppas han kommer hit på gatufesten,then i´ll be there for sure!

Vännen min


Trots allt,är du mitt liv,mitt allt.Du betyder allt för mig min fina vän,ord kan inte beskriva dig.
Min obeskrivliga lilla pärla,älskar dig till tusen!

BTW

Minnah vilar idag,välbehövligt för oss båda.
Mamma sa att hon skulle kunna ta Minnah någon/några dagar i veckan eftersom jag är där 24/7 varje dag.Hon vill att jag ska vila lite också.Men det vill inte jag så det blir ingen vila för mig inte,bara när Minnah vilar.
2 dagar i veckan är ju det,tisdag och torsdag.
Min rygg klarar inte mer,men Minnah får bara ställa in sig på att hon har en handikappad matte.
Det får hon leva med,att vi tar det lugnare än så många andra,då passar horsemanship bra för oss.
Men jag kommer snart börja vara super snäll och låta mamma rida en gång i veckan,buhuhuhuhuhuh! :(


And all those fairytales are full off shit




Bra låååååååt!

http://www.youtube.com/watch?v=u5bZZsACJmk

Kämpar vidare

Trots allt,ska jag kämpa.
Alla har gett upp med Minnah,men det ska inte jag.Även fast jag ibland vill när det går som värst.Men jag tror på oss och vet att innest inne är vi nog också gjorda för varandra.Men ibland tål jag inte när våra envisheter ska spela ett spel,och båda vill för allt i världen vinna.Det finns inget som går mig mer på nerverna.
Men min underbara vän älskar jag ändå,men hon kan göra mig förbannad,ganska lätt.Ibland ger jag upp för stunden.Men jag klarade som sagt Noppe,han var verkligen inte lätt.Han var extremt jäkla svår,tänk att själv få hem ett föl helt okunnig,det är en kamp.Men jag klarade det med stor marginal,han vart perfekt.
Så fan att jag ska klara av Minnah,vi har ju hela livet på oss så vi behöver inte skynda oss med något.
Det får ta sin tid.Som jag förstår att det kommer göra,jag ska försöka bryta en vana hon haft under näst intill hela sitt liv,det kan inte gå på en sekund heller.Men tänker inte ge upp,jag kommer kämpa.I med och motgång.
För jag och Minnah kan faktiskt,bara vi vill!

Grymma ni!

Fick denna kommentar i tidigare inlägg:

Tappa inte hoppet Sandra! Det kommer att lösa sig, tänk på hur Noppe var, han klarade du! Du kommer klara det här, det är bara att kämpa på :)
Älskar din blogg och följer den varje dag. SJUKT BRA!

Vet inte från vem,men jag vart så sjukt jäkla glad.Det är det här som får mig att vilja kämpa vidare.Tack för att du tog dig tid att skriva denna kommentar,den betydde faktiskt väldigt mycket för mig!

Skulle vilja veta vem det var från bara,så kommentera gärna om det var just du ! :D
Då blir jag super glad ;D

I tried,at least...


~When you do your best but don´t succes ~

I´d tried so hard,but still nothing works...

Orkaaaa

Vad gjorde du inatt? Jag va med natali,satt vid datorn och sov?
Och i förrgår natt?  Kommer inte ihåg
Vad gör du innan du ska sova? Olika saker,men fixar things,typ. 

Kan du prata med din mamma om allt? Mja
Choklad eller glass? Glass
Stövlar eller sneakers? Sneakers
Kjol/klänning eller jeans? Jeans

7 Fakta
Hårfärg: Råttfärgat
Längd: Ingen aning faktiskt,typ 1.80
Frisyr: Hästsvans eller fläta oftast
Ögonfärg: blå/grå
Humör: Varierar men oftast glad
Vänster eller högerhänt: höger

10 saker det här eller det där
Kärlek eller pengar? Love
Vin eller öl? dricker inte , så inget av dom
Dag eller natt? Beror på haha
Tv eller internet? Internet helt klart!

Pepsi eller cola? Cola,men gillar inte dricka speciellt mycket
Färgfoto eller svartvit foto? Beror på
Telefonkontakt eller face to face? Face to face
Bildagboken eller myspace? Bilddagboken isf

10 har du någonsin
Har du nånsin blivet upptäckt när du smitit ut? Nepp
Har du nånsing viljat ta livet av dig?Ja senast idag
Har du nånsin gjort något du ångrar? Flera gånger
Har du hoppat bungy jump? Hell no
Har du nånsin varit med i en olycka? Ja
Isåfall vad för olycka? Haha kommer inte igåg
Har du nånsin ätit en hel tårta? Nejnej
Har du nånsin önskat att någon ska göra sig riktigt illa?Ja det har jag,ops
Har du nånsin gått på bio ensam? nope
Har du nånsin tyckt att världen suger? Många gånger

Om mig.
Hur mycket är klockan just nu? 17.56
Namn: Sandra Öhman
Vart bor du? Bergsåker
Hur många barn vill du ha när du blir stor? Inget
Vill du gifta dig? Njaaa
Rullar du spaghettin eller skär du den? Hahahaha wtf? olika xD
Har du ätit sushi? nej
Favoritglass? Vaniljglass med saltlakris strössel,eller typ MC Flurry daim
Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet? Have no idea
Har du någonsin blivit jagad av polisen? nenenene
Sover du helst själv eller med någon? with somebody 
Tror du på spöken? Ja,för mycket

Skulle:
Skulle du vilja vara längre? Aldrig aldrig
Skulle du vilja dricka dig full nu? nejnejnejnej

Kan:
Kan du röra på öronen? det kan väl alla
Kan du slicka dig på näsan? men neee
Kan du kolla i kors med ögonen? Hihi ja
Kan dina föräldrar lita på dig? Ja,oftast så
Kan du låta bli att prata på 4 timmar? inte ens på 4 minuter satt nej
Kan dina vänner lita på dig? Ja
Kan du tänka att pierca dig i naveln? Det är as snyggt,men kommer aldrig att göra det
Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Beror helt på,inte om det är på hööks

Har:

Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Det händer,hihii
Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? Ja
Har du syskon? Jajajaja
Har du en pojkvän/flickvän? nope
Har dina föräldrar ljugit för dig? Vet inte,de har dom säkert
Har du varit hög den här månaden? nej?
Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Ja för a long time ago 
Har du borstat tänderna den senaste timmen? nej
Har du pussat någon som är fyra år äldre? nej
Har du haft sex med någon som är tre år äldre? nej
Har du haft ett förhållande med någon som är tre år äldre? nej
Har du blivit påkommen när du har haft sex? hahaha wtf? men nej 
Har du ljugit på någon fråga än då? nej,

Vem:
Vem älskar du? Min familj,mina vänner och min pålle
Vem vill du bli full med? Ingen
Vem är den bästa artisten/gruppen? Vet inte
Vem pratade du senast i telefon med? Mamma
Vem vill du prata med? Minnah 
Vem sov du senast med?Natali
Vem vet allt om dig? Ingen vet nog allt,men mina vänner och Minnah vet nog mest
Vem kramade du senast? Minnah hihihihi

Städat hagen och bråkat!

Har städat hagen idag.
Red innan,det gick åt helvete.
Tårarna bara rann,jag ville dö,jag ville inte ha kvar min ponny,jag ville ingenting.
Jag gick in i min bubbla där jag är helt okontaktbar.
Åh,mår dåligt utav tanken bara.
Rider imorgon,sedan blir det en veckas uppehåll för att jag ska klara av det här.
Till ponny har jag ett enda stort problem,måste komma på en lösning nu,detta funkar inteeeee.
Men jag ska fortsätta kämpa,men vid liknande tillfällen orkar jag inte.Då ger jag upp.
Jag försöker med allt,inget fukar.
Ponnyn står och bockar,stegrar,kastar sig,sticker och fryser fast.Är det någon som vill ha en ponny,varsegod att ta min.För varnar er bara att hon är envis som en oxe.
Vi höll på i ca 40 min idag och kom ingenvart.Jag är riktigt jäkla less nu.Jag vill ha en förändring,snarast!
Jag vill ha hjälp av Rosa,jag har lagt en grund men nu när hon hittar utvägar behöver jag hjälp för att enkelt kunna lösa problemen.Jag försöker med allt,provar alla sätt,alla inställningar,alla olika sätt.But nothing works.
Allt jag säger är:Jag undrar vad som hände med Minnah i Danmark,något allvarligt iallafall.Hon är så himla speciell,riktigt knepig.
Jag kan ingenting,jag ska inte ha häst,jag har damp,jag har något allvarligt fel,jag är sämst,jag borde dö.

Godnatt,sov gott,syns imorgon!





Älskar dig!

Imorgon ska jag och natta upp vid 06.00 och äta frukost.Sedan bär det av ut till stallet för att utfodra 4 hungriga grisar,höet får de äta ute.Medans de äter frukosten fixar vi alla stallsysslor sedan när de ätit klart drar vi ut och rider.När vi kommer tillbaka blir det storstädning i hagen och i stallet.Ska röja i skogen,hitta stigar och fixa som bara den.Lunchen kommer ätas ute i hagen med hästarna medans hästarna äter sin lunch.Så mysigt!


Love u guys!












Love you guys still always have always will!




Tjurskallen själv!

Rubriken säger allt,Minnah var en äkta tjurskalle idag.
Började med att hon vägra att gå in i stallet och höll på att kasta sig m.m.Jag skulle hämta en jävla täckesgjord bara.Fel och bara gå in då eller?Svar ja.Men jag vart förbannad och sa att vi kunde stå där hela dagen men hon skulle fan i mej in i stallet.Så när jag tillslut fick in henne så satt jag på gjorden och gick snabbt ut för att inte typ bryta ihop,haha tönt jag är.Hoppade då upp och red iväg.Även fast jag skulle ha gått in och ut flera gånger om,men jag orkade rent ut sagt inte med det.Red bort till hemvärsgården och vände i skritt och trav,var ute i 20-30 min.Jag orkade inte med mera idag,hela jag var bara en ända negativ röra som skrek typ hej kom och hjälp mig.Ska inte tävla heller,Minnah är allt från redo.Vi behöver träna så mycket mer för att hon en dag ska kunna vara redo.Hon kan inte ens trava på ett fyrkantsspår,hur ska de gå då att hoppa en bana,och dessutom svänga m.m.Inte bra.Jag vill inte gå för fort fram,vi kanske är redo efter sommaren,kanske om en månad.Vi kommer ändå aldrig bli ett tävlingsekipage,vi satsar på något helt annat.Tävla kommer vi göra då och då bara för skojs skull,men inte för att komma och sopa banorna i LA världen över direkt.
Så vi håller oss hemma i skogarna istället :D

Ska jag?

Är mest sugen på att färga såhär som bilden nedan!

Eller något av detta:





ååååh,så snyggt.
vill verkligen men tror inte jag vågar.
vad tycker ni,ska jag? :D

Ligg-kommando





Nej,nästa gång sätter vi ett kommando på detta! :)

Hey,i heard you were a wild one...


Dra vagn

Var med mamma på en berner sennen träff imorse,bamse fick dra vagn så när han fyller år ska han få en egen vagn i present.Det såg as fånigt ut but anyway!


I miss u



Red Mirå idag

Glömde säga att efter jag varit hos Minnah gick jag upp till Mirå i hans stall,glömde att jag hade han idag.
Fixade stallsysslorna sedan tog jag in och gjorde iordning honom.Emma och jag red därefter ut,ner på en äng och över bäcken där,över ett par ängar och sedan kom vi ut på halva hov vägen typ,red då till hovbron och ner kvarsättsvägen.Red i alla gångarter.Det gick bra.

Så är Minnah!

För det första så har Minnah blivit såld,flera flera gånger på grund av att hon är så himla speciell och ingen helt enkelt klarat av henne.Det har jag förståelse för,när hon håller på som hon kan göra är det inte roligt alls.
Men jag vet att man måste få över henne på sin sida innan hon ger något,och den vägen är inte alls lätt.Hon bara tar och tar och ger absolut ingenting.Hon är ju även ett sto vilket innebär även att hon tar egna beslut och är beskyddande.
Hon började ju ta mig som sitt föl ett tag och det var inte alls kul,för minsta lilla skulle hon fly iväg med mig och styra och bestämma över mig.Först vart jag riktigt fundersan när jag släppte på tyglarna eller råkade nudda med skänkeln och hon stack iväg.Det var jättejobbigt.Vissa dagar stod hon och småstegra för hon inte skulle ut i hagen och så fort jag tog in henne i stallet sprang hon ut igen.Jag flög som en vante efter och tappade greppet om henne.Hon körde över mig hela tiden.När vi var ute och red stannade hon var tredje meter och tvärvägra gå och stegrade,bockade och försökte fly iväg.
Det var inte kul när det vart så pass mycket,hon kunde tvärvägra i traven och helt plötsligt kasta sig om och vända hem.
Jag tog en veckas uppehåll från ridningen och tränade bara från marken,jag satt ju gränser ända från början.Men jag förtydligade dom ännu mer.Då förstod hon att jag var gjord av ``porslin´´ och man inte kunde köra över mig hur som helst.Hon slutade springa ut ur stallet igen när vi hade tränat flera gånger om.Efter den veckan körde jag bara på som vanligt,gick ibland och red ibland.Hon fortsatt testa,började stegra högre men jag struntade i det.Hon vann ju aldrig över mig,det var alltid jag som vann matchen.Efter hand lugnade hon ner sig,började ta sig ur testningsperioden.Men hon kollar alltid av då och då om jag är med i svängarna.Det går nu bättre och bättre för varje dag,ibland kommer bakslag.
I paddock blir pigg som satan,tung och stark.Hon bara springer så det är ett jäkla jobb med att få ut henne på fyrkantsspåren och göra en någonlunda bra hörnplacering.Hon sticker gärna när hon får chansen.Men sedan så är hon oerhört mysig också,det är verkligen en sandra häst.Hon har verkligen såna roliga saker för sig också,hennes personlighet går inte än något annat än att älska.Det är hur mycket som jobb som helst som återstår innan hon har landat med båda sina hovar på jorden,men jag har lagt en grund som det bara är att bygga vidare på.Men hade jag inte haft Noppe kan jag säga att då hade hon varit extremt svår,men han var som ett föl,jag utbilade honom,jag gjorde alla de första sakerna med honom som att bada tillexempel,jag la grunden i hans liv.Han var så otroligt otroligt svår i allt,men varje dag vart han bättre.Han vart liksom tillslut bäst.Jag klarade av honom,och Minnah kan jag säga inte är lika svår.För då hade jag antagligen inte klarat av henne,som jag uppenbarligen gör.Tänkte bara klargöra för er som inte vet så mycket om Minnah,vissa dagar är hon hemsk och vissa dagar är hon underbar.Men jag ska inte ge upp iallafall,för jag vet att jag och Minnah kan klara allt,med våran vilja och envishet ;)



Här bär det av!

RÖSTA JÄTTEGÄRNA!

Vilken outfit tycker ni att jag ska ha när jag ska träna på att hoppa en bana,nu får ni rösta på 3 alternativ!?

Alt.1


Alt.2

Alt.3


Vänligen,rösta!
Då blir jag superglaaaaad :'DDD

Minnah idag,ute på färd i skogen!





Jag klev dock ner i en gyttjepöl när jag skulle hämta lillen i hagen med vänsterfoten,dock vart både fötterna dyngsura i skogen när jag klev rakt ner i världens vattenpöl som inte syntes i mossan.Mindre kul....

Skogs promenad

Idag när jag kom till stallet fixade jag alla stallsysslor åt Minnah och Alva.

När jag var klar med det hämtade jag Minnah ur hagen och då begav vi oss iväg direkt. Gick upp efter kvarsättsvägen och in vid rosas hagar sedan upp på Noppes stig,då kommer man ut på galoppstigen så följde den upp till islandshäst stigen,där svängde vi in.Vi gick över stock och sten,ner i mossa och över bäckar.Slutligen kom vi ut ur skogen,en bit längre upp efter kvarsättsvägen.Tränade en hel del efter vägen.Var ute i över en timme.

Minnah gick mig på nerverna miljontals gånger men hon är så söt så man kan inte bli arg,dock brast det för mig då och då när hon ska testa konstant.Ber jag henne backa backar hon,när jag vänder mig bort för att berömma smyger hon sig fram ett steg eller med en hov bara för att se vart gränsen går.Efter hundratals tillsägningar så fortsätter hon ändå och då kan jag bli irriterad.Men tyckte det gick bra med min otroligt tjurskalliga åsna ändå,filmade och knäppte kort,efter hand nu sitter jag och asgarvar till filmen,hahahahaha.

När hästarna går och norpar gräs strån efter vägarna kan jag gå från sjukt glad till förbannad,det är det värsta jag vet.
Tolererar det inte verkligen,så Minnah får lära sig.

No food efter vägarna är allt jag säger!
Bara på mina villkor...


Right now


Provar en ny plopp



Stökigt rum

Känner att mitt rum börjar bli stökigt,bäst att städa kanske?


Minnah igår!




Det här var från i torsdags,lilleeeeeen!

Lagomt fula


I fjällen


True words

När jag gråter, torkar jag tårarna.

När jag ramlar, kliver jag upp igen.

När jag blir sviken, går jag vidare.

När mitt liv rasar, bygger jag upp det igen.

Men om jag förlorar dig Minnah,då får tårarna rinna.

Då kliver jag inte upp igen.

Då går jag inte vidare.

Då får mitt liv rasa.

Är så gott som död...

Har sovit max 3 h inatt så hela dagen har jag varit hur trött som helst.När jag var hos Minnah fylldes energin och orken till max men sjönk till noll så fort jag lämnade stallet igen.Nu ska jag sluta de två blå,godnatt med er!

<3

Postat av: nataliii

fina ni♥


Postat av:kajsa qvist

så underbara riktigt vackra!

Sv:Tacktacktack super mkt! :'D


<3

Postat av: nataliii

fina ni♥


Postat av:kajsa qvist

så underbara riktigt vackra!

Sv:Tacktacktack super mkt! :'D


Bra humör

Åååh,vad jag älskar att vara på bra humör och inte ha ont i ryggen.Det betyder allt,nu hoppas jag på sömn inatt.
Blir så glad när ja får sova och känna mig normal,och inte som en handikappad sak som jag egentligen är.
Love it,har min kära ponny att tacka också.Världens goaste vän.Hihihi jag har inte ont i ryggen alls,sååå skönt.
Jag träffade Minnah för max en timme sedan men ändå saknar jag henne,känns som en evighet sedan....
Jag vill flytta hem hon hit,ha hon här i min grannes stall med andra inhyrda.Tänk att ha hon utanför dörren,så underbart ju!
Då skulle jag alltid vara där och fixa och dona,åååh vad jag önskar att jag kunde det.Men min jävla grannar är ju bitchar så fan att jag skulle få det för de jävlarna heller,skitskallarna.Tur att jag stortrivs där jag står nu,är helt underbart där men just att få ha sin bästa vän hemma skulle ju betyda allt,det är väl allas dröm!



Mattes gopropp!


Det får bli 30 cm!

Kommande Onsdag ska jag träna på att hoppa en bana på Alnö Ridklubb.Anmälde mig förra veckan till 50,men känner mig inte alls redo än för det så ska byta ner mig till 30 cm istället.Jag vill ta det lungt bara och göra det för skojs skull,så vi tar det lilla lunga och siktar in oss på att komma runt en bana på 30 cm.Det kvittar om vi river vartenda hinder,bara vi tar oss runt den i vårt tempo.Det ska kännas bra också,det är jag som ska rida så jag bestämmer vad jag känner för.30 cm blir alldeles lagom,Minnah är ju knappt hoppad,eller riden i paddock på säkert ett år.Hon hade hoppat ca 80,max 90 cm som högst så 30 blir utmärkt.Det är ju ändå en bana på ca 6-8 hinder!


Hoppade som sagt idag

Idag när jag kom till stallet skurade jag badkaret och fyllde på nytt vatten.

När det var klart tog jag in Minnah och gjorde iordning henne.Sedan skrittade jag ner till paddocken,väl där värmde jag upp och red i alla gångarter.Därefter travade jag över 3 bommar från båda varven ett par gånger.Sedan så kom jag på ett hinder,på 30 cm i trav och därefter rullade jag på från och till,hon fick pusta ut lite då och då.Därefter tog jag det i galopp en gång.Sedan trav någon enstaka gång till.Därefter tog jag en galopp och travade sedan av henne.
Red där i ca 40 min,fick tjuras på med korta tyglar för att hon inte skulle lägga sig ner med sadeln.

Minnah drog iväg ett par gånger i full fart,ååååh vad kul det var tyckte hon.Men det var bara rent bus så jag skrattade bara.Trodde jag skulle trilla av första gången idag,men ack så nej.Men i traven drar hon sig mot mitten och blir fruktansvärt tung och stark,det får vi verkligen jobba på framöver.Hon är så jäkla svårriden,men när jag vet hur hon reagerar och känner hon så går det ju finfint.I galoppen och skritten gick hon som en klocka,men traven blir bara flams.Hon springer bara,fort som satan.Men det gick verkligen jättebra idag,det var så mysigt i världens mysigaste kvällssol också.Var ute i över en timme,kanske 1h och 10-25 min ungefär.Minnah var så nöjd när vi lämnade paddocken.Jag var överlycklig att det gick så bra.Min fina vän blir bara mer och mer underbar för varje dag,hon växer bara mer och mer.Är så taggad inför sommaren,kommer lägga all fokus på Minnah och framförallt på markarbetet,men även ridningen.Vi ska få ordning på detta torp med andra ord.Men vi är verkligen på god väg.Jag kan så mycket mer än jag tror också,jag har så mycket i bagaget sedan Noppe.Jag ska lyckas med detta,jag vill bli något.Ja vill bli som Honza Blaha.Det ska jag också :D hahahaha!
Nej men nu gick jag in på något helt annat.Men i helhet var pärlan en riktig pärla idag!:')




En sak är säker,dig säljer jag aldrig.Du får mig på bra humör,oavsett vad.Du finns alltid där för mig.Jag pratar med dig om allt.Det finaste stunderna är när vi sitter i hagen och myser,när du förstår precis vad jag menar och gör som jag vill.Utan att jag säger ett ord,du förstår allt.Du är så förståndig,det är helt sjukt.Du gör allt för mig.Mitt ljus över dagen!
Ord kan inte berskriva dig,du är obeskrivlig.Du är helt amazing,min finaste vän!

Kort update

Var i stallet idag på förmiddagen och fixade alla stallsysslor.
Nu efter middagen blir det att åka tillbaka till stallet för att ta hand om lillen och ta en sväng förbi paddocken och skutta litegrann.Berättar mer om det sedan,ingen fotar så det blir inga bilder idag,tyvärr.Kanske någon/några från mobilen isåfall.Beror på om ni har tur eller ej!
Vi hörs later!


Älskar liknande kommentarer

Postat av: Maja Karlsson

Gud! man blur helt berörd av dina underbara bilder! riktigt vackert!!

Åh,älskar liknande kommantarer,tack så mycket! :D


Obeskrivliga du!



Mattes pärla!

hoppning idag

Åhh,ska hoppa idag.Har inte hoppat sedan i somras,hur skall detta gå?
Det blir nog bara ett par få språng över ett hinder några få gånger.Vet inte hur det blir med träningstävlingen.
Jag är verkligen ingen tävlingsmänniska.Men nu gör jag detta för skojs skull,Minnah tycker nog det är super kul!
Men det är såååå mycket roligare att träna från marken,måste ner till paddocken någon dag framöver och miljoträna som jag har tänkt i flera år nu känns det som.Åh,gud vilket rörigt inlägg!
Men förhoppningsvis kommer ni få se bilder,möjligtvis idag men annars under helgen.Ber om ursäkt för sämst uppdatering,ska bättra mig men skolan har tagit all min ork och tid den sista tiden.Men nu är det knappt några prov kvar så det blir bättre,efter hand.


Korvis!

Stallet

Idag när jag kom till stallet fixade jag kraftfoder och hö till alla hästar!



Minnah´s foderhinkar är de röda och hennes höpåsar är de rosa.

När fodret var fixat fyllde jag vatten till Minnah och mockade först åt henne,sedan åt Elyon.
Idag hade båda partyn i boxarna,Minnah som inte haft det på år och dar också.Hoppas det bara var något tillfälligt sisådär.



När jag var klar gick jag ut till hagen och filmade litegrann,sedan så åkte jag hem.


Minnah´s box


Minnah vilade idag,det var ju ändå vilodag.Inte så roligt att hoppa i detta väder,det får bli imorgon.
Hoppas vädret slår om så det blir fint väder för en gångs skull!

Jag saknar dig,min andra halva!♥












Jag saknar dig också,då vi alltid var med varann!
Fina vän ♥

Det bästa som finns är du!♥










Du är obeskrivlig,mitt hjärta ♥

Skritt tur

Tog in lillen,borstade och mirakelflätade.Sedan sadlade och tränsade jag,därefter gick jag ut och hoppade upp och begav mig sedan iväg ut.Red upp till rosas hagar och vände och sedan ner till ponderosa.Skrittade bara,var väl ute runt 40 min.Det gick bra faktiskt.Sedan gick vi upp på lägdan efter jag slängt av utrustningen hemma i stallet och borstat av henne.Det tyckte M var mumma,att smaska på gräs.Hon betade 5 min sedan gick vi ut i hagen igen och myste ett tag.Så med andra ord var vi ute på en mystur idag,imorgon ska vi hoppa i paddocken.Vickan fotar så bilder kommer.
TAGGAAAAA!!!! 


Jäkla skitväder

Bara för att vi skulle hoppa idag ska det ju regna!


Inte rida,eller jo rida

Skulle inte rida idag pga stormen men gjorde det ändå,det blev trekanten i alla gånarter i grimman.Det gick skitbra förutom vid ett tillfälle då elyon och minnah rök ihop lite.De fick beta på lägdan ca 5 min är vi kom hem sedan fick de gå ut i hagen.
Imorgon är det Minnahs vilodag så då ska jag och mamma på birsta och shoppa kläder,bland annat till skolavslutningen.Måste också införskaffa ett till regntäcke och ett par nya ridbyxor,har ni några förslag på några snygga regntäken(helst ska dom va vida över bogen) och några snygga ridbyxor ? :D



Haha mongo jag ser ut som,men noppe är finast,saknar han så det gör ont.
Jämför han med Minnah,det får jag inte göra.Jag saknar han bara ännu mer då!


Världens bästa!♥




Utan er är jag inget,ni är bäst!

Jag älskar mina vänner

Jag älskar mina vänner mest i världen,tack för att ni alltid finns där.
Även fast ni går mig på nerverna ibland så är ni bäst ändå sisters!
Ni förstår inte hur glad jag är som har er,ni är obeskrivliga.
Love u guys forever!


Jag och Minnah idag!









Tack Moa för alla bilder :D

Besök av föredetta ägarna

Idag cyklade jag bort till stallet lite innan 09.00 och när jag var frame i stallet fixade jag stallsysslorna och städade lite grann.Därefter så kom dom ganska strax.Då stod vi och pratade en stund och jag stod i hagen med Minnah och babblade lite.Efter ett par minutrar tog jag in henne på stallgången och borstade ett tag.Grimman med tyglar fick sedan åka på och jag red ner till paddocken medans de gick.Väl där red jag runt ett tag,sedan la hon sig ner en ytterligare gång med mig på ryggen?Hon litar verkligen på mig,och jag på henne och det är så himla skönt så det finns inte.Men då hoppade jag av efter en stund och släppte lös henne.Ville sedan gå mellan tunnorna och känna lite på longeringen så gjorde det,longeringen gick inte så bra men jag krävde bara ett varv i skritt sedan fick det räcka.Tappade all inspriation så jag vart jätte ``loj´´ och bökade mest omkring,men det var mysigt.Efter ett tag så gick vi hem igen.Red då i alla gångarter,galopperade på långa tyglar i grimman.Det kallas framsteg.Ska börja rida mer i den nu och försöka träna på att svänga åt vänster,det har hon svårt för.Moa red en bit på vägen,det gick bra.Är jätteglad att hon vågade sig upp.Minnah var i fråga ganska respektlös och nonchalant idag men jag tycker ändå hon var duktig.Det har väl gått bättre om man säger så men det är svårt också att träna när folk tittar på.Men det gick bra och de verkade vara jätte glada att det var hos mig hon hamnade,kul! :D
Hoppas de kommer tillbaka och nästa gång få se en större utveckling,men långt har vi kommit på denna korta tid ändå.
Min gopropp är världsbäst!

Bästa mamma och bamse







Mamma skulle döda mig om hon såg att jag lagt upp dessa bilder på henne,hihihiihihihihihi!<3333333333333

Åhhhh så kul! :D

Är överlycklig.Minnahs föredetta ägare kommer och hälsar på imorgon.Ska bli såååååå kul.Älskar när de man köper häst av bryr sig om hur det går för en och inte som Noppes ägare gjorde,fullständigt struntade i en.
Längtaaaaaaaaar är allt jag gör :'DDDDDDD
Här är iaf Moas blogg,hon som hade Minnah innan mig.En jätte trevlig tjej! :D
http://moooasplace.blogg.se/

Ovisade bilder










Visst är hon fin ? :D

Het häst eller något ...

Efter vistelsen hos Minnah gick jag upp för att ta hand om Bookie i Emmas stall.Fixade alla stallsysslor sedan hämtade jag in honom när carina och jenny kom för då skulle de ändå in för att äta eftermiddagen.Så gjorde iordning han medans han åt den sedan tränsade jag,hoppade upp och red iväg.Red till hemvärsgården och sedan till ponderosa.Till en början var han jättejobbig.
Han drog iväg med bettet och ryckte ur tyglarna ur mina händer konstant.Det gick inte att stanna utan han skulle bara springa,springa och springa.Så vi travade mycket på raksträckorna och sedan när vi var uppe på vägen till ponderosa tränade vi på att göra halt,sedan trava,göra halt,sedan trava,göra halt osv. bitvis.Då gick det bättre men jag var väl inte nöjd direkt.Först ville jag ta mig en PW(powerwalk) med honom för hand ner till paddocken sedan longera,men så blev det inte tyvärr.Men sedan så drog vi oss hem och då tog jag på han repgrimman och tog med mig långrepet ut på stallplanen och tränade respekt.Det gick jättebra.Men han ville bara visa upp sin spanska skritt hela tiden så när jag stog framför honom och skulle backa han så sparkade han till mig,jag ba:aaaaaaaaaaaaaaaaaaj som fan!
Då vände han sig bort och skämdes,stackarn.Då kunde jag inte hålla mig för skratt och gick dit och pratade lite med honom och sedan så fortsatt vi träna respekt.Han vart sååååå stolt över sig själv när jag berömde med rösten,typ:Vad du är duktig Bookie,ja fin grisen typ haha.När vi lekt klart gick jag in med honom i boxen och borstade av honom.Hade boxdörren öppen så när jag skulle gå iväg med tränset och då hörde jag hur han smygde ut,först med första hoven och då sa jag:Nej,stanna där.Då stod han helt still.Sedan hörde jag hur han gick ut med andra hoven,då sa jag:du hörde vad jag sa.Sedan när jag skulle hänga upp tränset hörde jag hur han smög sig ut med den tredje hoven,så sa jag:Vänd ej dövörat till mig din lille skit.
Då när jag hängt upp tränset och gick mot hans box stog han där med 3 hovar ute och 1 hov kvar i boxen.
Tror ni jag dog av skratt?Ni skulle bara veta........HAHAHAHAHAHAHAHAHA HERREGUD!
Backade in honom igen sedan så kom mamma och då vart jag tvungen att åka hem,skrattandes.
Gullegris!


Lång och mysig skogstur!

Idag när jag kom till stallet gick jag ut till Minnah i hagen för lite undemanding time.Satt där med henne i hagen och bara fanns till för stunden medans hon smaskade på lite hö.Jag pratade med henne om lite av allt,känns som om hon verkligen förstår mig.Ibland frågar jag henne om saker och det är precis som hon svarar.Det är ballt det.
Ibland behöver jag få ett par minutrar med pärlan sådär för att ränsa tankarna och bli på bra humör.Jag gick därefter upp till stallet och fixade alla stallsysslor.Såg att badkaret var näst intill tomt och smutsigt så tog med mig diskborsten och skrubbade bort all skit så det inte fanns ett litet smutskorn kvar och sedan sprang jag in i stallet för att hämta vattenslangen.Då spolade jag av badkaret och fyllde sedan på nytt vatten,med Minnah vid min sida.Vi brukar hjälpas åt att fylla på badkaret,eller hon brukar hjälpa till med att skita ner det så jag får skrubba som en galning.Hon tycker det är värsta faschinerande när jag ska fylla på vatten,varje gång.Tur hon inte är som Noppe bara,han skulle ju också vara med men han drack upp allt så det tog en evighet att få det helfyllt när han bara drack och drack hela tiden.Den tokisen.

Därefter tog jag med mig hacket ut till hagen och tränsade,sedan begav vi oss av när jag hade hoppat upp. Vi red först över en lägda ner till en bäck,där var vi ett litet tag.De fick ta sig en kik på vattnet och smaska lite gräs en stund.Sedan gick vi upp på lägdan igen och bestämde oss för att rida till galoppstigen.Så vi red dit i alla  gångarter,galopperade på helt långa tyglar.Det gick kanones.Sedan red vi ner hemliga stigen och svängde sedan ner på en egen stig.Vi vart lite lost där i skogen och jag och Minnah fastnade i några träd.Haha,lillen stod helt fundersam medans jag försökte trassla lös oss.Men det gick tillslut.Då red vi över två lägdor sedan var vi hemma.Då fick de gå ut i hagen utan godis,de fick ju beta ganska mycket då vi stannade till lite då och då.Men lika bra att börja invänjningen av gräs redan nu,så vi laddar inför sommarbetet tidigt.Men 2-5 min får räcka nu i början bara.För er som inte visste det ska Minnah antagligen få gå på sommarbete någon/några veckor i sommar,myyyyyyys!
Det var en riktigt mysig tur idag faktiskt med världens goaste pärla! :)


Idag har jag två hästisar

Känns inte så kul att hoppa idag när det ät värsta stormvindarna från höger & vänster.Skjuter upp det till nästa helg eller något.Men rida ska jag ändå göra så det blir väl en barbacka tur idag tror jag,känner för det då det var så länge sedan nu,tror jag tar hacket också .Sparar all min inspiration tills helgen då vi ska ner till paddocken och träna,men jag måste träna på spansk skritt idag för jag är såhäääääär sugen på det.Men det blir väl en liten bustur på Minnah idag bara.

Emma ringde och fråga om jag villa rida bookie (ta hand om honom ) idag och det vill jag ju såklart.
Han är rolig att ha att göra med,hans skills kan få en att dö av skratt.Gillar häster med stoooor personlighet typ som han,Noppe och Minnah.De ligger högt på min ``gilla´´ lista.Nu ska jag klä på mig och se vart det tar mig,måste städa också.Orkar inte.......

Av verkaren!

Minnah avverkar konstant,snart kommer alla träd i hagen vara döda.Minnaaaaaaaaaaaaaaaah fyfy!
Men hon är så söt så man kan inget göra,tyvärr.She is too cute!




Gulligull!

Mitt ljus över dagen!










Världens finaste vän!

Idag kom jag till stallet efter ett besök hos sjukgymnasten. Jag fick ett par övningar jag ska göra dagligen och om 2 veckor ska jag tillbaka dit och då får jag TENCE,elektroner som kontrollerar nerverna och ger smärtstillande eller vad det var.Det är verkligen min sista chans,hoppas det funkar.

Sedan åkte jag till stallet. Började med att fixa alla stallsysslor och äääntligen börjar hon ha riktigt rent i boxen.Hon börjar nog känna sig hemma på riktigt.Bra det eftersom hon alltid ska vara hos mig,har bestämt att jag ska ha hennes föl också som hon någon gång i framtiden kommer få hihihi.Sedan städade jag i stallet,mitt skåp och bytte pannband på hennes träns och även till ett nytt schabrak.

Därefter hämtade jag in min gofia. Borstade noga och sedan mirakelflätade jag hela hennes man.Sedan så rycktade jag noooga och sedan så sadlade och tränsade jag.Hon fick ha på sig sitt nya ländtäcke idag också,som hon är supersnygg i verkligen.

Sedan hoppade jag upp och vi begav oss av. Det blev två varv runt trekanten i alla gångarter.
Och vet ni vad?Jag galopperade på långa tyglar,förut skrittade jag inte ens på långa tyglar.
Och vet ni vad?Minnah har fyrtaktig galopp har jag märkt efter många om och men.Kommer ta tid att lära mig sitta ner riktigt i sadeln,känns så konstigt så det blir lätt att man lättar på sig och ställer sig upp en aning och blir framåtlutad.
Det får jag jobba på.När vi kom hem fick hon sitt godis och bli avborstad,därfter gå ut i hagen.Men hon gick mig på nerverna ett par gånger idag också,tjurskallen.Men testa har hon slutat med för tillfället,toppen ju!

Det var nog allt för mig för tillfället.

Veckans sanning

I sommar så ska jag sätta mig i ett hörn på några av Minnahs täcken i Minnahs box och ta med mig ett par bra böcker ut dit och sitta där hela natten med henne.Tänk vad skönt att bara sitta där med sin ponny och just enjoy!
Gud vad härligt!

Vet ej om detta var någon sorts sanning men ändå,på några sätt så!

Vila

Igår vilade M.Men jag emma,jenny har gjort en random film som ni kommer få se sedan idag antagligen.Det är del 1 men efterhand kommer det mer delar.Ska ha fotohelg hela helgen så kommer bomba med bilder! :D

Alla svarar!

Ska ha antingen denna 1 eller 2,funderar på att köpa tvåan men vad tycker ni?Nu får ni faktiskt hjälpa mig.

1.




2.

Vilka tycker ni är snyggast?
Det lutar på tvåan för mig,men måste bara kolla med er

Smörkrig

Idag hade jag och emma smörkrig på hemkunskapen.Så med liter smör i håret pallade jag inte va kvar längre,det var alldeles fett.Men jag hade också ont i huvudet och mådde illa säger vi.Men jag och emma åkte hem och ska väl strax dra till stallet.

Taggad men härlig ponny

Igår red jag ut med natali och loviza.Vi red till ingången till hemliga stigen,där träffade vi emma och jenny och red då med dom också och iaf där vek vi av in på en lägda och red på den,där det var plant travade jag runt och red dressyr vilket gick bra då hon var arbetsvillig.Vid ett tillfälle vart hon busig och bockade & stegrade haha.Men hon var riktigt härlig igår,väldigt sammarbetsvillig och mjuk.Men väldiiiiigt taggad.Ska dra en repa över lägdorna till helgen så hon får busa av sig massa energi.
Sedan rengjorde jag även badkaret jätte noga och gick ut och och plockade gran som de fick smaska på ute i hagen på kvällskvisten.

Allergisk mot smink

Som många kanske inte vet är jag allergisk mot smink,det kliar sönder,blir alldeles röd och det bara rinner ur ögonen när jag sminkar mig och just därför gör jag det aldrig.Kan ha mascara ibland men då har jag kämpat som bara den mot tårarna som bara forsar ner för kinderna i åååååååår.Men idag hade jag ingenting alls att göra så då tänkte jag sminka mig (seriöst) och typ inte till en liten fjortis med idomin på läpparna.Men iaf så gjorde jag det och det ända som hände var att det tokrann ur ögonen men jag vart inte röd eller uppsvälld.Men sedan så bröt helvetet lös kan jag säga.Jag kände hur det succesivt började klia allt mer och det bara brändes i ansiktet på mig.Gud vad hemskt det var,fick skynda mig och tvätta bort allt.Snart blir jag väl allergisk mot typ tyg också.Pälsallergisk är jag ju redan,men det förvärras väl så jag typ dör när jag kommer till stallet eller något.
Then i not gonna live if it gonna be like that,tur det inte är riktigt så då......än iallfall......

Åååh bubben min!

Måste bara dela med mig av detta som jag skrev om min älskade för lääänge sedan,eller typ i somras/höstas!

 

~Lite om mitt och noppes förflutna~

 

 Det har inte varit lätt,många tårar har jag fällt,miljontals...

 

1.Innan han kom till mig så användes han till trav men efter en olycka så vart han bakrädd och det gick inte att få på honom vagnen igen,det var omöjligt.Men jag vill gärna någon dag i framtiden köra in honom och ta om allt ifrån början bara för att det skulle vara så härligt att kunna vara ute och köra och för omväxlingens skulle osv.:)

 

2.Han kunde inte galoppera när jag fick honom,det var näst intill omöjligt och fick man in honom i det så var det kanske 3 steg sedan så sprang han bara fort som bara den.Nu kan han ta den i höger och vänster,även från skritt,samla och öka.

 

3.När han kom till mig så gick han inte heller att sitta upp på.Så fort man höjde sin fot för att sätta i foten i stigbygeln så stack han och bockade.Han gick runt hundra varv och man hann knappt stoppa ner foten i stigbyglarna,när man väl hade kommit upp på han stack iväg och gjorde världens rodeobockningar.Helgen efter jag fick hem honom ramlade jag av och fick en liten hjärnskaking,hjälmen sprack och jag blödde i hårbottnen och i pannan.Jag bestämde mig för att ta om allt ifrån början.Han hade även sadelfobi.
 
Jag började med att lägga på sadeln,det fick räcka för första dagen.Sedan la jag på sadeln och spände sadelgjorden,berömde.Det fick räcka.Det gick jättebra.
Höll på så i ett par dagar,gick super.Sedan gick vi ut och gick med sadeln på.Andra dagen så hängde jag mig på sadeln eller vad man ska säga,mamma höll i vilket gick jättebra.
Jag var jätteglad och stolt.
Därefter kom vi till dagen då jag satt foten i stigbygeln,jag pratade lungt med han och han fick berömm.Vi gick ut och gick och jag satt upp 10 gånger.
Det fick räcka,det gick jättebraaaa.
Dagen efter så satt jag upp utanför stallet,han stog helt still.
Han fick berömm,vi gav oss iväg på en tur,mamma höll i honom i ett grimskaft.
Det gick sååååå bra.Vi fortsatte i samma stil och ca en månad efter så var allt bortblåst,det gick hur lätt som helst att hoppa upp på han och han var jätte go att rida.Nu idag så kan man hoppa upp på han i hagen löst,i stallet,i paddocken,ute efter vägar,i ån,ja överallt och han står alltid stilla.Promblemet är helt bortblåst,det finns inga spår kvar.Han står helt stilla ochh väntar tills man säger varsågod och gå.

 

 4.En annan sak som inte gick när jag fick hem honom var att hämta honom i hagen.De innan som hade han sa att han hade varit svårfångad i 4 år,ja så länge de hade haft han.Andra gången jag skulle provrida tog det för mig 10 min,vilket de tyckte var märkligt då de kunde ta minst 30 min och upp till flera timmar.
Det gick super första veckan,skit ca 3 veckor efter.
Han kom aldrig och man kunde jaga ihjäl sig,ska jag säga varför?
Jo,för jag kom med inställningen.När jag dumpade den inställningen i sopkorgen så var den bortblåst,Anna hette en tjej som hjälpte mig med att få bort inställningen.
Hon stod i samma stall som mig,det är jag verkligen tacksam över.
Det var bara jag som kunde fånga han och så fort jag kom ställde han sig vid grinden och ville komma in.En dag i somras fick han beta vilket han aldrig gjort innan,så kom jag efter ca 20 min med just den inställningen,han kommer aldrig komma och nepp,det gjorde han inte heller.
Inte så konstigt heller eftersom han var vrålhungrig också satt.
Jag började med att ta ut han från betet och lät han inte komma in till mig och desto mer jag jagade iväg han desto intressantare vart jag så sedan kom han till mig,jag storgrät för jag trodde han hatade mig och var jätteledsen för jag trodde han tyckte att maten betydde mycket mer än mig.Så som jag grät.
Detta var alltså någon gång av de första dagarna i juni eller om det till och med var i maj.Nu kommer han alltid,jag kan hämta honom när han är i paddocken,betar,ridhuset,hagen,när han rymt,ja överallt.
Han kan vara lös utan att han springer iväg,han kommer till mig.
Även det problemet är bortblåst.

 

5.Noppe är väldigt speciell,inte vem som helst.

 

När han föddes tills han var två år stod han hos en ahlkolist som vad jag vet drack i hans närhet och slog honom för minsta lilla.Han skrek åt honom och var väldigt hårdhänt.Vilket tror jag har lett till alla problem så som att han var svårfångad,han litade inte på en.Han visste inte om han skulle bli slagen och liknande.Det har lett till att han är väldigt stressad,så man måste ha båda fötterna på jorden och vara lugn och ``mjuk´´ med honom.

 

.Nu idag är han min allra bästa vän och jag litar på honom till 100%.

 

Han betyder allt för mig och jag vill leva med honom hela livet ut,han är den som får mig lugn och orkar med allt.Han finns alltid där för mig och jag pratar med honom om allt.Jag har några få mål med honom och det är att han en dag ska lägga sig ner,sedan sätta att kommando på det och att vi en dag ska kunna promenera helt löst näst intill överallt och galoppera löst över ängar.
Det är inga tidsbestämda mål,det får ta sin tid.
Även att komma så mycket längre inom Natural Horsemanship så att vi verkligen blir ett.
Vi kämpar i mot och medgång,varje dag.
För jag vet att en dag kommer vi att klara av alla mål,precis som vi har klarat av allt annat.

 

Du är världens allra bästa min vackraste stjärna,matte älskar dig!


Detta var alltså omöjligt när jag fick hem Noppe,ser det ut som han bryr sig här ?
Det tycker inte jag iallafall,så som jag kämpat med denna ponny.Efter massvis med blod,svett och tårar så vart han tillslut en riktig drömponny.Mattes andra halva,tur han har det toppen!
Men det är fortfarande såååå mycket jobb kvar med honom,världens finaste ponny!

Här har ni ett par bilder på min gopropp från i vintras!





Åhhh vad jag saknar honom så det gör ont!


Tack & bock

Tack super mycket http://unichorse.blogg.se/ och http://englundvictoria.blogg.se/ för header och design :D

Fotboll

Idag ägde vi i min klass ut alla andra åttor,gjorde 2 om inte 3 mål jag själv.STOLT,JAJJAMEN.
Nej men gud vad vi har satsat på just fotbollen,där har vi iaf en chans och vi tog den :D
Minnah vilar idag så jag ska bara lata mig,det är jag värd!<33333
Uppdaterar om något intressant sedan,men man tappar ju motivationen när ni aldrig kommenterar.THATS BAD,inte för mig utan för er.

Bra bloggar

Två bloggar som jag tycker ni (parelli) hästmänniskor borde följa är:
http://anettenyberg.blogspot.se/  &  http://parellikusken.blogg.se/

De ger mig sjukt mycket inspirartion iallafall!

Summer horse show!

Nu vill jag att alla kommer till summer horse show för att jag,natali,emma och jenny ska dela på två stånd där vi säljer hur mycket hästsaker som helst till super bra priser.Så då vill jag att ni kommer och shoppar loss av oss! :D
Längtaaaar!

Dessa schabrak är nu i min ägo!






Träningstävling på Alnö

Den 23 maj kommer antagligen jag och natali vara med på en träningstävling på Alnö,bara för skojs skull.Det är ändå kul att få komma iväg med sina hästar och fara på dylika saker,nyttigt också.Kommer hoppa 30-40,kanske 40-50.Men 50-60 blir det nog inte iallafall.Blir till att öva hemma ett par gånger nu då och se om vi är redo än ;)

Klättra + Nya vännen Hubert!

Idag red vi och klättrade,jag,natali och loviza på våra pållar.Vi klättrade 4 varv,två åt varje håll.Vi vart förföljda av en räv(unge) med ca 10-50 meters avstånd ifrån oss under en lååång tid.Den ville busa med oss och la sig ner sedan hoppade den upp i luften,döpte den till Hubert.Hoppas vi träffar han nästa gång vi ska dit.Minnah tyckte han var jätte intressant,absolut inte läskig iallfall.Skrittade och travade.Det gick faktiskt superbra idag!
Sedan hade jag,emma,natali och jenny bytesmarknad med massor utav våra utrustningar,är så nöjd över bytena! :)
Toppen dag kallas detta!


NOLIFER NUMBER ONE

Under år 2012 har du:

Druckit alkohol? - nej
Rökt vattenpipa? - nejnej
Har strulat med fler än en person under 24 timmar? - nej 
Gjort något dumt? - massvis
Gjort något som du ångrar? - jaa
Strulat med ditt ex? - nej
Fixat dig i timmar? - faktiskt ja
Gråtit inför mer än 10 personer? - yes
Smygit ut? - haha orka
 Lekt med någons känslor? - haha ja faktiskt.ops 
Älskat någon så du skulle kunna göra vad som helst för den? - japp
Gråtit dig till sömns? - many times
Gråtit framför någon du älskar? - ja
Kysst en tjej? - öh nej?
Vaknat av att du gråter? - ja,flera tusen gånger
Skrikit ord som hora och slampa till någon? - nej,inte skrikit
Slagit någon på skoj? - det händer varje dag det
Blivit slagen på skoj? - yesyes
Lärt känna över 10 stycken nya människor? - ja det har jag
Gått bakom ryggen på någon? - Brukar inte göra det precis
Badat i havet? - tänker inte begå självmord,gäddorna bara slukar en ju
Har haft snöbollskrig? - haha ja
Sett en hel fotbollsmatch? - nej,vem fan orkar?
Inte sovit på en hel natt? - säg en natt jag har sovit sedan jag opererade mig för 3 år sedan,ingen.
Varit på sjukhuset? - alldeles för många gånger,det är mitt andra hem
Sovit i över 12 timmar? - nejnejnej,i never sleep
Sett en film mer än 10 ggr? - men nej,jag har ett liv som vissa andra inte har
Tagit någon på röven? - är ingen jäkla neger taffsare
Lärt känna någon via internet? - mja,det har jag
Velat dö? - ja gud ja
Fått ett IG? - nejnej
Åkt buss i över 10 timmar - nej,det slutar bara i spykalas.det vill vi inte...
Varit ute en hel natt - ja,jag tror det.don´t remember 
Blivit tagen av polisen - nope
Skällt ut en lärare - ja,haha
Svikit en vän - skulle aldrig falla mig in


EMMAS BEBBE







Det gick så bra för dom idag när de tävlade så man blev ju tvungen att bjuda på ett par bilder som jag knäppte när jag var hästvakt åt honom,jag är bara för snäll sometimes.Men ibland kan jag vara evil!

TAGGA NÄSTA HELG

Nästa helg så ska jag och natali fota fredag,lördag,söndag.
Ska vi rida i paddocken?på ängen?ute i skogen?träna markarbete?rida i någon speciell outfit,isf hur ska vi se ut?
Barbacka/sadel,Träns med bett/bettlöst/repgrimma?
Nu får ni önska,hur ska vi se ut och vad ska vi göra med våra pållar?
Ingen kommentar = inga fotograferingar
Kommentarer=massvis med fotograferingar

ÖNSKA ÖNSKA ÖNSKA NUUUU OM NI VILL SE TUSENTALS BILDER!!! :D

Efter regn kommer solsken!

När jag kom till stallet idag så hade jag mkt kläder på mig då det såg ut att bli dåligt väder,men iaf så borstade jag av M i hagen sedan började det regna.Då täckade jag hon sedan tog jag ur henne ur hagen och hoppade upp.Red hemliga stigen och sedan upp på galoppstigen och därefter runt rosas hagar sedan hem.Skrtittade och travade.Såklart eftersom jag täckade henne och hade vinterkläder på mig så vart det ju genast när vi kom ut på turen värsta sommarvärmen,inte ett måln kvar på himmeln och lysande sol.Det gick kanones idag iallafall.När vi kom tillbaka tog jag av täcket och släppte ut hon i hagen och fixade sedan ordning godiset och gick ut med det så hon fick äta det i hagen.Gofian min!


Säljer kläder,även helt nya!


Linne i storlek: M (medium)
Pris:30 kr

Kofta i storlek:XS
Pris:10 kr

Helt oanvänd (blus) i storlek:XS
Nypris:249 kr
Mitt pris:100 kr

Tröja i storlek:XS
Pris:40 kr

Linne i storlek:XS-S
Pris:100 kr

Går att använda som både klänning och linne,storlek:XS-S
Pris:80 kr

Linne från sagolik,använt 1 gång så är som ett helt nytt.(Säljs inte längre)
Storlek:XS-S
Nypris:399 kr
Mitt pris:249 kr

Tröja i storlek:S(ser konstig ut på bilden,den är finare i verkligheten!)
Pris:40 kr

En kofta och tubtop i storlekarna XS
Pris:20 kr

Linne i storlek S,använt 1 gång.
Nypris:149
Mitt pris:100 kr

(T-shirt) i storlek M
Pris:60 kr

Blus i storlek S-M
Pris:60 kr

Tröja med ljusa lappar på ärmarna i storlek M
Pris:50 kr

Tröja i storlek:36
Pris:80 kr

Tröja i storlek XS-S
Pris:50 kr

(Tröja) i storlek XS-S
Pris:100 kr

Jeans shorta i storlek:XS-S
Pris:100 kr

Tröja i storlek XS-M
Pris:40 kr

Tröja i storlek XS
Pris:30 kr

Tröja i storlek XS-S
Nypris:100 kr
Mitt pris:60 kr
Använd 1 gång

Kontakta mig på facebook eller DV,eller så kommenterar du bara detta inlägg! :)
Allt kan få provas innan köp också!

Mina korvisar!






Tål inte förändringar!

Nu hade jag bestämt med ett par kompisar att jag skulle följa med de till hopptävlingen på Alnö som var idag.Så imorse ringde jag och då gick det inte.Alltså blir inte saker som jag planerat så kan jag bli typ helt förkrossad,hur töntigt som helst men sant.Då vägrar jag göra någonting och tycker bara synd om mig själv.Men när man har väntat och sett fram imot något i någon dag och då sen när det inte blir så,det går inte så blir jag så jävla förbannad så det finns inte.Eller när man har bestämt med någon att man ska vara med varann sen ska det till sin farmor typ men sedan när de kommer hem är det med någon annan,gud vad jag kan balla ur då alltså.Thats something i really hate.Nej,nu ska jag kolla igenom bilderna från första gången jag hoppade med min gokille,för att jag saknar han mest och för att han kan få mig på bra humör efter detta! :)






Hihi,Noppe var så ful den dagen kommer jag ihåg.Vi hade hoppat ca 20 cm 3 gånger och sedan vart han less,han avskyr att bli riden i paddocken,löst går bra men annars är det bara skit.Men iaf så låtsades han då vara halt men sedan när vi gick utanför paddocken då var det inga problem alls,då kunde han busa omkring och flyga runt utan att visa någonting och vara skitpigg men sedan när vi gick in i paddocken vart det genast slowmotion och han ansträngde sig verkligen för att försöka halta.Haha,goproppen! :')

Detta kanske du inte visste?

*I stallet lyssnar jag alltid på radion och sjunger till

*Bestämmer jag mig för att till exempel göra något,ska jag göra det också!

*Jag ska bli NH-proffs,det är min absolut största dröm!

*Jag kommer alltid att vara blond,har aldrig färgat/tonat/slingat mitt hår och om jag någonsin kommer det så kommer jag bara göra det ljusare.

*Jag kan inte gå vidare,måste bearbeta allt under en längre tid innan jag kan i efterhand släppa saker

*Jag har allt förutom bra minne,saker går in och går lika snabbt ut.Här snackar vi korttidsminne for REAL.

*Varje årstid går jag in i en svacka,den kan vara allt från en vecka till två månader lång

*Jag skulle göra allt för att få vara 150 cm lång,möjligtvis kortare

*Blir jag nervös går jag in i en bubbla och blir som ``okontaktbar´´,lyssnar inte eller pratar något.Kan säga typ:mm,ellerhur på sin höjd,eller så hyperventilerar jag och pratar om exakt ingenting.

*Jag har alltid haft för höga krav på mig själv,blir bara besviken när jag sätter för höga krav på mig själv och aldrig uppnår dem.

*Stallet är för mig som en fristad,där är det bara jag och min ponny här och nu

*Jag oroar mig varje dag för hur det kommer bli när jag blir gammal,ingen kommer finnas där för en och man kommer vara alldeles ensam,hua.

*Jag är verkligen döv,hör ingenting och säger:va? hela tiden.Till och med de gånger då jag faktiskt hör.


Pärlan min

Idag hämtade jag och natali in våra troll,sedan borstade vi i ca 1 h supernoga så det vart superfina. Jag mirakelflätade okså.Sedan när de glänste så sadlade vi & tränsade.Vi red bort till 86:an,bortanför rundbanan och sedan runt ett bostadsområde i lillhällom för att kolla lite hur de readerade på en massa barn och hundar,även massa bilder m.m.Sådan ryttare sådan häst är allt jag säger,jag var lugn vilket resulterade i en lugn ponny.Seda red vi förbi lillhällom stallet och ner över vägen till rundbanan.Sedan raka vägen hem.Travade en bit.
Dagens ridtur gick super bra verkligen,så när vi kom hem fick de bli avborstade medans de åt sitt godis och sedan fick de gå ut i hagen för att äta lunch höet.



Gud vad jag inte saknar vintern!

Fina ponnysar

Igår bestämde jag och natali att vi inte skulle rida,vilket resuterde i att vi red två hästar var. Vi var så opepp och det var bara skitväder.Men vi gick in och slängde i oss mat.Sedan stack vi ut till stallet vid 15.30.Då mockade vi & fixade allt annat till alla i stallet,alltså till två hästar var.Sedan tog vi med oss tränsen och tränsade i hagen och hoppade därfter upp ute på stallplanen.Vi red trekanten,M var lite tittig till en början men sedan så gick det super,red på långa tyglar hela vägen i skitt & trav.Skönt,när jag förut när hon var ny inte ens skrittade fram eller av på långa tyglar.Men nu kan vi rida i alla gångarter på långa tyglar,framsteg :)
Våra pållar var jätte duktiga!

Sedan hämtade vi in Alva och Borken. De fick torka till och bli en aning avborstade sedan så gick vi ut och hoppade upp.Vi red ner till paddocken och väl där busade vi,longerade och tränade markarbete även tricktränade.Alva testade mig som en jag vet inte vad på väg hem och dit,drygt.Seda så la hon sig och rulla hela tiden för att komma undan när vi tränade i paddan.
De gick helt ok med dom också faktiskt.Hemma var vi vid 20.10 så då fick alla hästisar komma in och äta kvällsmaten och natta kuddarna dera därefter ;)



Min och natalis bebbisar :D

Världen vill mig något


Bara för att jag saknar sommareeeeeen och måste laga min fyrhjuling inom kort,vill köra nunununu!

Bara för att jag ska rida ut med natali och loviza idag så ska det vara skitväder,som vanligt då.
Ska trava ett par steg idag.Ska borsta noooga idag och rida med både sadel och träns med bett då jag känner för det idag.

När jag är hemkommen från stallet ska jag skriva upp allt som jag måste plugga på till spanska provet tills på torsdag för då är jag friiii till på onsdag så pluggar jag då.

Har en massa saker att skriva om ikväll när jag är klar,ska dra igång veckans sanning.
Kommer även antagligen en massa fler saningar utöver den och en massa ``måste införskaffas´´ fast inte hästsaker utan kläder till mig själv.Känner att jag har klädkris again,skit.
Blir med andra ord less på mina kläder typ efter en andvändling,inte bra.




Jag som skulle plugga

Det går ju bra,klockan är 19.33 och jag har inte ens slängt ett getöga på SO´n som vi har prov på imorgon,önksa mig lycka till.Herregud,hur skall detta gå är allt jag säger....
Så typiskt mig så det finns inte


Det är sjukt

Du har verkligen förändrats,och inte till något bättre.
Du kan ju först skaffa dig ett eget liv before you destroy others.
Är så less på att du bara dum-förklarar dig själv konstant,stå för vad du säger & gör människa.
Jag önskar dig allt dåligt,du förtjänar inget bättre.
Herregud,att en person kunde vara så hatisk trodde jag inte någon kunde,men jag hade fel för tydligen.
Egoistiska,fula,skabbiga,äckliga,idiotiska,hatiska,onda,pinsamma,elaka råtta.
Hoppas du råkar illa ut i livet efter allt du ställt till med så kanske du får dig en tankeställare över vad du orsakat.

Efter stallet...

När vi åkt från stallet svängde vi in på konsum för att handla ett par delar,stod och pratade ett bra tag med Bellas ägare,Bella är ponnyn som jag egentligen skulle köpa.Hon stod kvar hemma hos dom fortfarande,stackarn.Sedan stack vi hem och jag åt middag,sedan fixade jag lite kläder och nu sitter jag här och drygar.Skulle behöva hoppa i badet och sedan plugga plugga plugga,eller först måste jag packa väskan sedan efter pluggningen blir det REVENGE <3 ,favoritserien och därfter måste jag försöka sova.
Hejdå med er för idag,hörs imrn! :)


Ej halt ponny!

Idag så åkte jag till stallet direkt efter skolan,fixade allt åt Minnah och Elyon.Det gick supersnabbt idag då de hade väääldigt rent i boxarna och maten och vattnet går ju fort att fixa.Därfter kom mamma och jag tog ut M och gick och travande på vägen medans mamma kollade om hon såg halt ut,sedan sprang hon med henne och jag kollade och hon visade ingenting.Som hon inte gjort på ca 3,5 vecka,då visade hon i traven en dag och en vecka innan det haltade hon så hovisen kom ju då och la på en sula.Men antagligen var det för långa sömmar då,sen det senaste bara en enkel vrickning eller streckning.Hon har trots allt ingen koll alls på benen och snubblar lätt till.Men nu har hon skrittats i ca 3 veckor.Men imorgon kanske jag travar lite lätt en sträcka bara.Kan ju inte skritta i åratal när fröken vill springa,springa och springa och busa,busa och busa :)

Vila mot min vilja!

Igår mot all min vilja fick M vila. Hennes box var renare än någonsin vilket jag hoppas att den även idag är,det var skitrent där verkligen och efter 20 min var jag klar i stallet.Så då åkte jag hem,för jag behövde lägga all min tid till att plugga så nu har M fått sig en microvila på 3 dagar,vet inte om det var behövligt för henne direkt men för mig var de det.Idag blir tredje vilodagen och sedan kör vi på som vanligt igen.




Omg vad jag saknar sommarn,även den där dagen!

Trickträning med mera!

Idag så blåser det som satan.När jag skulle gå hem från skolan så var jag nära på att blåsa bort flera gånger,scary.Mamma ville följa med idag till stallet så då gick jag hem efter skolan,som tidigare sagt och fixa lite kläder och tog mig tid att sitta vid datorn tills hon är hemkommen.Efter middagen nu måste jag räkna matte tills vi ska åka till stallet.Sedan när jag kommer hem är det SO och fortsättningen av matten som är ogjord som väntar på mig,så det måste jag sitta med hela kvällen.Har egentligen inte tid för stallet idag men nu är det som det är,jag måste bara dit.Fick reda på att vi har oförberätt engelska prov på fredag och spanska prov på torsdag och fysikläxa tills på måndag,bersåker i mitt hjärta är allt jag säger...

Med Minnah idag tänkte jag rida en kortis,blåser det överdrivet mycket tänkte jag bara trickträna.
Ska isåfall sätta kommando på buga och hoven,kan hon hoven på ett kommando kan man ju utöka det till spansk skritt i framtiden.Tränade med en annan ponny i stallet som jag ofta tar hand om för någon dag sedan,vi tränade buga och det gick kanones.Hon förstod precis vad jag menade.Så ska prova om Minnah förstår mig(det kommandot) också bara för skojs skull.

Det var allt för mig idag tror jag. Har som sagt tusen saker att skriva om men har ärligt talat inte tiden just nu.Tråkigt,men nu hör jag hur matten skriker åt mig att få den gjord så bäst jag gör den då så det blir tyst här i huset.

Jävlar!

Skulle börja fixa med läxorna i Fredags bestämde jag men nu är det tisdag kväll,klockan är 19.21 och jag har inte börjat.Det är matten jag måste kika på idag sedan blir det att råplugga SO till på fredag.Sedan från 21.00-23.00 sitter jag spikad framför tvn ikväll då det är både Lyckan i LA och Wermland Forever som är mina favorit program.Ska hinna duscha,fixa kläder,städa rummet,packa väskan,räkna flera kapitel matte & fixa en diagnos som vi fick i hemma uppgift.FML är allt jag säger.
Hejdå säger jag för tillfället!
Har dock tusen saker att skriva om och tusen bilder och massa prodjekt som jag skulle vilja starta här,dock blir det inte idag.Tyvärr.

Dagens Inköp

Idag köpte mamma åt mig följande saker:

*Ett brun/beiget ländtäcke till Minnah för 299:- på hööks.

*En turkos/blå skolväska för 249:- på stadium.

Jag fick det för jag dammsugde bilarna,ganska najs!

Minnah igår

Igår red jag med Natali som red på Borken.Vi red långa trekantsvägen upp och därefter runt rosas hagar och sedan hem korta trekantsvägen.Vi skrittade bara och var ute i 30-40 min.Minnah var jätteduktig.

Sedan red Natali Elyon och jag Alva. Vi red runt ridskolan i alla gångarter.Idag hade jag sadel på henne.Vi skrittade mesta dels,var ute i ca 1 h & 30 min.Hon var duktig,duktigare än de andra gångerna jag ridit henne men hon tjurade bra många gånger,så bara tiden hon tjurade vid alla olika tillfällen tog ca 30 min helt klart.

Men två lyckade turer vart det trots allt :)

Bilder ifrån igår










RSS 2.0