Åre

Är i Åre nu,jag vet inte alls vad jag kommer ägna dagen åt men antagligen till skidor och film!
Here you got a pic from ullared 2011 on me!


Detta kanske du inte visste?!

Här kommer ett par sanningar om mig själv och någon om Minnah kanske! :)

*Jag tänker alltid på konsekvenserna och följderna som blir om jag gör si eller så.

*Jag kan inte gå på birsta/stan utan att köpa någonting,får panik.Det kan vara allt från en klubba till en outfit från hööks till Minnah.

*Ingen har aldrig betytt så mycker som Noppe gör för mig,han kom verkligen hela vägen in till mitt hjärta,jag har aldrig heller jagt ner så mycket tid och själ som jag gjorde på honom.

*Jag litar inte på många alls.De jag litar på om man säger så,litar jag på till 110 %.

*Jag gillar inte dricka som typ coca-cola,bara cider.

*Jag har varit beroende av energidryck,drack ca 4 redbull/powerking om dagen under ett helt sommarlov.Vart en riktig energiloppa dygnet runt.

*Jag ska ha en minigris när jag blir stor,har jag alltid drömt om.

*Jag har ett jävla temperament,det är inget att leka med.SO DON´T MESS WITH ME!

*Jag är extremt envis,är envisare än en åsna,thats bad!mamma kan få adhd på mig ibland hihihi.

*Min hund är ena månaden smal och ena månaden alldeles över fet?!

*Minnah ska jag ha föralltid.Vi är nu livskamrater,livet ut.NO MATTER WHAT!

*Noppe är min andra halva,vi är precis likadana.Reagerar lika i alla situationer,lägger märke till samma saker,gör samma saker.

*En av det bästa sakerna jag vet är bra musik,inget slår det!

*När jag blir stor vill jag ha ett stort center för hemlösa djur,blir tårögd när jag ser ett hemlöst djur,på tv eller i verkligheten.Det gör verkligen ont att se.Jag vill hjälpa stackarna,känner mig som tvungen.

*Jag har haft tre ponnysar,två b och en d-ponny.

*Minnah kostade 27.000 med försäkring m.m och jag betalade frivilligt 12.000 då jag fick det när jag opererade mig,eller för mina ärr,dock har jag kvar pengar också^^

*Jag älskar blodig oxfile,kött i allmännhet <3

*Jag har blivit psykiskt störd efter alla skräckfilmer jag sett,och jag är seriös.

*Jag tycker det är lika roligt att köra fyrhjuling som att rida,nästan iallafall!

*De hästar som stått mig nära har haft samma utseende,bruna med svart man,svans,pannlugg och haft stjärn.

*Jag har alltid viljat bli modell,tränat hemma framför spegeln och övat på att gå i klackskor HAHAHAHA.

*Jag tror jag måste skaffa glasögon och att jag är päls allergisk,precis som pappa är.

(Nu orkar jag inte skriva nå mer så detta får räcka,måste gå ut med moooooooooz också,crap!)


I told you!

Idag kom jag till stallet vid ca 80.30,var hemma pga ryggvärk under natten.Mockade,fixade iordning all mat,skurade badkaret i hagen och fyllde på vatten sedan tog jag med mig repgrimman,långgrimskaftet och sticken och gick ut i hagen och hämtade lillen.Vi gick ut och gick för hand den korta trekantsvägen upp och sedan runt ``Rosas hagar´´ och ner den långa trekantsvägen.Det var traktorer,springande hästar och mycket annat man kunde konsentrera sig på vilket hon gjorde.Jag planerade inte turen och var ganska velig med vad vi skulle göra så hon vart lite ``ur balans´´,alltså ofokuserad och jag vart frustrerad och lite ``arrogant´´ av mig och var inte så tydlig av mig eller harmonisk.Velade om jag skulle träna på att ha hon avspänd bakom mig eller om vi skulle vara ``lojja´´ och beta lite gräns här och där eller bara ha kul.Det vart en oblandad blandning,som gick åt skogen.Jag hade negativ energi och hon sökte sig bort ifrån mig istället för till mig efter som jag var som jag var,så det var helt mitt fel.Man söker inte sig till sånna som är helt ute och virrar.Det var mitt fel som inte var tydlig och hade negativa tankar,vilket inte är okej.Men alla kan inte ha bra dagar.Men hon skötte sig inte dåligt,vart lite uppstressad vid 2 tillfällen men lugnade sig när jag bad om det.Tricktränade litegrann efter vägen,var inte tydlig som tidigare sagt så det gick väl lite sådär.En sak som hände var att hon sjönk ner rakt ner i jordvägen ca 50 cm men det var inte läskigt och gick bra.Nu under dessa fyra dagar ska jag försöka hitta tillbaka till den positiva sandra,full med inpiration och motivation,samt tålamod.Hoppas det går vägen iallafall! Lång och rörig text,men fick fram lite av det jag ville iallafall!^^

Tack så mycket för förolämpningen!

Ibland förstår jag inte vad jag gör för fel.Fan för folk som går bakom ryggen på en och visar klart och tydligt hur jobbiga man tycker vi är.Är så himla förvirrad,trodde inte man uppförde sig så här.Men som sagt,tack för förolämpningen och ha så roligt.Fan vad folk förändras,inte till något positivare och bättre iallafall.Nästan tragiskt hur det blivit.I övrigt så vill jag byta klass eller skola,är bara en utstött tönt som ingen vill vara med,passar inte in för fem öre,även fast jag vill.Jag är less på att vara ett hat moment,längtar tills gymnasium,där kanske inte folk dömer en för att man inte har smink eller plattar håret,där kanske dom ändå kan vara med en.....Hatar mig själv,jag är bara en tönt som inte borde finnas...Åt helvete med mitt liv.

AP HUVUDET SANDRA

Jag skulle ha gått och lagt mig 21.00 då jag har hållt på att somna hela dagen,har varit helt slut.Som jag alltid är nu men såklart så har jag suttit och drygat framför datorn en timme till nu,så nu fasen ska jag sova vare sig jag kan eller inte kan,vill eller inte vill.Orkar inte gå upp på morgonen annars.Detta kommer sluta med att jag sitter här i en eller två timmar till.Jag är så hfdsalhfpahfsnfahfnaksb tjurig,ska bara tjura på och vara vaken fast jag inte har en vettig anledning till att vara det.Är tjurigare än en ko,då är det illa.Men sant är det ju,tyvärr......... Godnatt,nu ska jag sussaaaaaaaaaa!....................................Eller inte........................ Åt helvete med mig själv är allt jag säger,åt helvete,med allt.Framför allt skolan,f*ck off bara. Jag är irriterad om ni inte märkte det,apaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hihihihihi -.-

Everything you do,make me wanna smile!

Idag red jag trekanten fast åt andra hållet då det stormade.Har dåligt samvete för att vi har tagit den vägen så mycket nu,men hon har iallfall fått komma ut och röra på sig varje dag.Drog av henne ute med borsten bara,det fick räcka.Hon testade inte så mycket idag,litegrann men gav sig fort.Annars var hon duktig,men godis till belöning blev det inte,inte idag.Men man kan ju inte alltid få det.(Red barbacka,men nu får det räcka för denna vecka och ett tag framåt,sadel gäller nu framöver!)
Åker bort ifrån onsdag till söndag så emma tar hand om henne då,hoppas det går bra också.Men det vet jag att det kommer! :)

Här gör Minnah ``flema ´´ som jag har satt ett kommando på! :')



Här är emma och minnah,haha töntisaaar!



Min gofia,som matte älskar mest!


Varför tar jag aldrig tag i saker?

Kom hem vid 13.00-13.30,nu är klockan snart 18.00.-Jag har haft all tid i världen på mig att plugga,jag har inte ens kollat på kemin alls.Blir så arg på mig själv,varför gör jag ingenting?
Im a big idiot

Jag saknar dig verkligen!



Är medveten om att repgrimman har åkt för långt ner,so don´t complain!

Första turen ensamma

Idag kom jag till stallet vid 11 tiden,fixade alla stallsysslor och tog sedan på henne tränset i hagen och red i väg barbacka.Jag red trekanten i skritt och trav.Hon testade vid tre tillfällen och reste en aning på sig,och någon bock vart det.Men för att vara vår första tur helt ensamma,bara jag och minnah så är jag riktigt nöjd.Det gick väldigt bra idag.Det var skit härligt med solen som lyste på oss,åååh hade kunnat rida hur länge som helst.Cyklade hem sedan i vinterkläder,det var mindre kul.Nu sitter jag här kl 14.00 och ska lata mig en timme till sedan skulle jag behöva plugga på kemin,men det är ju en tidsfråga innan det blir av......aldrig.....

Ridning+Birsta

Idag red mamma ännu en gång Minnah och jag red på natalis ponny Elyon.Vi red till hovbron i gånarterna skritt och trav,det gick jättebra.Hon testade mamma minimalt vid något tillfälle.Elyon var seg han,som bara den. När kom hem igen till vägen ovanför så red mamma hem och började borsta av henne m.m så passade jag på att trava bort till ponderosa på Elyon och galoppera ut till vägen,kände för att göra av med lite energi.Jäklar,vad kul det var tyckte han,och jag.Sedan stack han ut på lägdan och tokbocka,den busen.Jag satt och garvade ja.Tappade räkningen med han kanske bockade 20 gånger.Sedan när vi kom hem fick dom gotta och dricka en massa vatten och sedan fick de gå ut i hagen. Därefter drog jag och mamma till Birsta och köpte en himalaya saltsten till minnah,som ska fästas på aktiveringsbollen vi snart ska införskaffa.Måste hitta en bra bara.Köpte även ett par jeans på Rut m. Fler,älskar dom! Ikväll drar jag till madde och är med hon och emma,like always! ;)

Mamma fick rida igår

Igår åkte jag till stallet lite vid kvällskvisten.Fixade stallsysslorna sedan hämtade jag in min lerboll.Det tog ca 15 min att bara borsta svansen,men genom borstad och ren vart den iallafall efter många sprut pälsglans,samma med manen. Efter borstningen och pysslingen så red vi ut,jag red till oxta infarten bortanför paddocken i trav och skritt,det blev en stegring vid ett tillfälle och lite fjant här och där,hihi tönten<3Sedan på hemvägen fick mamma rida,hon travade och skrittade,det gick väl helt ok förutom att hon var lite för snäll mot hon,tex när hon gjorde halt så var det inte vissa gånger som mamma sa att dom skulle gå utan då var det minnah som bestämde när det skulle bära av framåt.Så jag fick tjata lite på henne hahaha.Men jag sprang hem till stallet och fixade iordning gottan medans mamma och natali fortfarande var ute och red.Så när dom kom tillbaka fick dom käka och bli borstade,sedan drack minnah som en val,vet inte hur många gånger jag fick springa och fylla på hinken innan hon vart otörstig.Hon vart inte svettig idag iallafall,konditionen börjar bli allt bättre faktiskt! ;)

Här kommer bilder på pärlan! :'D








My little pony ♥

Red barbacka till ingela och leifs stuga idag.Tog första galoppen barbacka idag,gick riktigt bra.Dock var hon bråkig idag och reste sig och bockade ett par gånger.Men annars var hon såååå duktig.Är iaf jättenöjd över turen idag. Någon som vill att jag ska berätta om hur hon är att rida? :D

Åsikt/tanke.........

En sak som jag verkligen lagt märke till är att just när man var liten/mindre så brydde sig inte folk om hur man såg ut,utan hur man var och hur roligt man hade tillsammans.Man hade äkta band till alla och accepterade varanndra för den man var.Alla var med alla,nu är det grupperingar ifrån alla hörn och kanter,det är tjaffs konstant om precis ingenting.Man är inte glad över alla vänner man har utan man bara vräka ur sig saker till varanndra,tänker inte alls på att man kan såra någon.Jag tycker inte om alla men jag accepterar läget,är personen så,då får den vara så också.Jag skulle aldrig berätta för en vän,vilket humör jag än var på och hur mycket vi än tjaffsade ibland om vad jag tyckte om den,eller kritisera den.Tycker jag någonting om folk,håller jag det för mig själv.Det jag vill få fram är att folket idag är så mycket annorlundare än förr,då accepterade man varann för den man var men idag är utseende det som betyder mest och att berätta för någon hur illa man tycker om den är en självklarhet,så gör man. Ibland tycker jag bara att folk spårar ur för ingenting,men FINE.Då får det vara så för jag orkar inte ta emot mer skit. Jag orkar inte vara någon annan för att bli omtyckt,utan jag är mig själv och då får jag fan bli hatad också. Men jag tänker inte låtsas vara någon annan.Tänk om alla var som hästar,som iallafall tar en som man är och inte bryr sig om något annat och var lika pålitliga och trevliga som dom.Det är nog en del till varför jag håller på med hästar,man har så jäkla roligt tillsammans näst intill hela tiden,i allt man gör så är det så mycke glädje inblandat. Blev helt chockad idag,tom på ord.Nu nämner jag inget mer. Behövde bara skriva av mig lite,är fortfarande i chocktillstånd känns det som.

Morgon bloggar

Orkar inte skola idag,orkar ingenting.Eller jo,sitta och lata mig framför datorn. Det blir skönt med att vara skolfri veckorna 15,16,17! (Y) :D

Latmasken sandra är i farten

Red inte idag pga det stormade typ men pussade lite på pärlan ändå.Stack sedan hem och tog mig en springrunda,jobbigt var det,precis som det ska vara.Sedan städade jag och nu har jag kollat på ponnyakuten och latat mig.Skulle behöva göra klart svenskan och hemkunskapen då vi har HK prov på torsdag men jag pallar ärligt talat inte.Har för i helvete huvudvääärk och ingen lust alls,som vanligt då.Skjuter upp det tills imorgon.Inte bra men KBRY säger jag bara.

Här har ni en bild på min finaste då han var död för en stund,han kunde dö lite då och då han.Här är ett levande bevis!



Här har ni två till på min lortgriiiiiiiiis <3





Älskade bebiplött


Do you know what?

Låten nedan är förjävla läskig alltså,ryser när jag hör den.Den är verkligen läskig,speciellt den där konstiga musiken.
Uscha,scary shitt!

http://www.youtube.com/watch?v=Jn5hcn_KWT4


Hurtig som jag är!

Tog mig en springrunda,sprang den på ca 10-11 min och mitt mål är att om en månad springa den rundan på 6 min,så nu lägger jag gasen i botten och kör gärnet framöver!
Nu jäklar ska det tränas här ifrån min sida!

Memories

Tänkte dra ut och försöka fixa fyhjulingen så jag kan ut och köra,har inte kört på hur länge som helst så jag får passa på nu när jag har tid innan jag blir galeeen eller nått.Intresseklubben kan ju antackna!
Här får ni ett par bilder sedan i somras,gud vad jag längtaaaar till sommarn!
Herregud vad mycket saker jag ska göra,bara roliga dessutom! :D










I think it´s time i leave

Red upp efter kvarsättsvägen idag och en bit inpå galoppstigen.
Pga mamma fyllde år så vart det ingen borstning.Tränsade och hoppade sedan upp utanför hagen.Red i skritt och trav idag.Hon tjurade vid några tillfällen och reste & bockade någon gång.Kom en lastbil,den var läskig men det gick bra.I helhet gick det okej idag,är varken jättenöjd eller onöjd!
(Red på hacket idag,hon lägger sig i det och har svårt att förstå åt vilket håll jag ``svänger´´ ibland men hon lär sig väl om ett tag!)
:D

I LOVE YOU

Idag tog vi en sväng till paddocken,jag,minnah,natali och elyon.Tanken var den att vi skulle busa men underlaget tilllät det dock inte.Hon började skrapa med hovarna,som om hon skulle lägga sig ner.Jag berömde och skrapade med mitt fot i marken och sedan la hon sig ner och rulla.Jag gick fram och satt mig ner och berömde och hon låg kvar?
Sedan reste hon sig efter ett tag och la sig ner igen,ca 6 gånger.Jag berömde hon massor och hon låg ner och jag satt upp ett bra tag,enligt mig iallafall.Hon tyckte det var så mysigt så och jag detsamma.Jag blev så glad och varm i hela kroppen,att hon redan litar på mig så pass mycket.Det var lixom inte att hon la sig ner och rulla bara för det var en eller två gånger hon la sig ner utan att rulla och bara låg där.Ingen häst har aldrig gjort så som hon gjorde idag med mig.Satte ett kommando direkt så vem vet,någon dag kanske hon kan ligga på kommado? ;)
Här får ni bildbevis,haha nejdå men hon är ju för underbar min prinsessa! :')


















Filmkväll med Nataliii

Red ut i lite över en timme idag i alla gångarter.Red korta trekants vägen upp till hovbron och den längre trekantsvägen tillbaka.Hon testade ett par gånger idag och reste sig då och då,en gång väldigt högt,haha tokisen.
Men bortsett från det så gick det superduper,tog bra fattningar och var väldigt lyhörd.Vart ingen ställning eller så utan mer bara en mystur.Dagen i sig gick mycket bra faktiskt.

Nu är jag med natali,vi ska ha filmkväll.Inte skräckfilms kväll denna gång,det är ju slut på sådanna nu när jag inte ens vågar sova nere längre på mitt rum och mamma får alltid följa med och tända överallt.Så nu ska vi ha komedikväll,som är minst lika kul.Nu ska vi kolla på filmerna och äta en massa gotta.
Ha det bra så länge!

Bjuder på bilderna nedan haha,så ni får ta dom med en nypa salt! :D


















The week

Har haft fullt upp med skolan m.m så har inte hunnit uppdatera någonting.
Minnah har varit en ängel hela veckan,har tagit barbackaturer och inte borstat eller något då jag inte haft tid.
Hon har inte testat något alls.Har inte så mycket mer att säga,bra har det gått iallafall.

I helgen ska jag NH-träna men även miljöträna,förmodligen på lördag.
Sedan ska jag försöka ge mig av på en längre tur och jobba igenom henne.
Sitter på skolan nu så jag uppdaterar mer ikväll och i helgen för er som undra,haha xD



Ska införskaffa mig en såndär blå som är på bilden ovan då min tog slut eller rättare sagt:en person stal den.I vilket fall så tycker minnah dom är sååååå goda :')

RÖSTA,SNÄLLA SNÄLLA !

http://dayviews.com/#!/busp0nny/502955617/

Vilodag

Minnah vilar tisdagar och torsdagar om ni undrar,så idag fick hon vila såklart :)

Moments ago

Red trekanten sedan bort mot ponderosa och ner en bit på en annan väg.
Skittade och travade då det blåste som jag vet inte vad,höll ju på att blåsa bort av vinden haha.
Red i ca 40 min.Hon var suuper duktig tycker jag! :)

Well,you can break my bones

Red upp bortanför paddocken idag upp till gulhuset där och vände sedan hem igen.Red i alla gångarter,hon vart riktigt taggad i traven och galoppen och tyckte det var riktigt kul.Testade inte en ända gång,de kändes bra det.
Men hon var riktigt duktig idag,det gick helt över förväntan.Superbra gick det verkligen.
Det enda ``negativa´´ var väl att hon ville sticka i galoppen vid ett tillfälle,men tar man och släpper så lugnar hon ner sig på en gång och då går det att galoppera samlat och lite fortare med full kontroll.Men hon gjorde allt jag bedde om och var riktigt lydig och lugn.Något busig bara efter två dagars vila,vilket jag förstår.




Gotta fick hon i belöning också,vetekli och morötter uppskattas de.
Sedan fick hon gå ut i hagen och käka halva lunch höet!

Alltid bäst i mina ögon ♥

~Även fast du inte vann så är du ändå bäst i mina ögon,världens grymmaste!~




Tidsfördriver

Skulle börja med svenskan för 35 minuter sedan,orkar inte med mig själv alltsåååååå


Skolan kan dra åt helvete,FML

Vart jätteglad,över precis ingenting. Sedan när jag gick in på rummet och såg min svenska mapp så vart jag genast deprimerad,fuck skolan! Nu måste jag sätta mig och skriva om Selma Lagerlöf men vem fan bryr sig om den jäveln,inte en mygga gör det ens. Funderar på att byta skola,men som det skulle ske? FML är allt jag säger. Jävla helvetes fanskap,åååååh fanfanfan faseeeen i fasikeeeeeen åååååh :((

Bildbomd på min gofia♥

Mot slutet gled schabraket bak om ni undrar varför det ligger så konstigt.Hon har ju även anoerxia,eller?HAHAHAHAHAHA
Men som jag brukar säga hellre fet än smal,det är inte alltid man kan gå upp i vikt lixom.Jaja,nu får ni en bildbomb på pärlan!





































För er som inte visste det lider Minnah av en mycket lindrig innåthovning om ni undrar varför hon på vissa bilder pekar innåt med hennes hovar,nu vet ni verför hon gör det! :D


Mitt liv=ett helvete

Jag saknar min andra halva,noppe.Jag känner mig helt jävla osynlig.
Alla bara kastar skit på mig,jag har inget självförtroende alls.När jag lyckas bygga upp det en aning så säger/gör någon något så det rasar igen.Varför ska folk vara så snabba på att döma en,efter utseende och personlighet?
Jag är så less på att vara någon sorts soptunna av något slag.Typ en latrin soptunna,seriöst det känns som det?
Tur att jag har hästarna,dom får mig att vilja fortsätta kämpa på iallafall och inte ta en spade och gräva min egen grav.Har funderat så många gånger varför jag ens existerar,ibland vill jag gå över till den andra sidan.Just för att slippa allt och bara leva i nuet,njuta av sekunden utan att varje gång jag sluter ögonen fyllas med gråten i halsen för att vara otillräcklig.Som i denna stund vill jag bara försvinna.Jag är helt tom,efter att mitt hjärta lämnat min sida.Vem kan leva utan hjärta?Inte jag iallafall.
Fan,nu sitter jag här och gråter igen.Vet inte ens över vad,eller jo,fast ne eller jo det vet jag.
En sak som jag har insett är att igenom alla år så har alla bara kört med mig,utan stopp.
Jag har varit någon som alla har varit med när dom andra inte kunnat,vad är det jag gör så fel hela tiden?
Varför ska jag gråta varje kväll,hundratals tårar?Varför ska jag ha det så här jävla dåligt?
Jag har min fina familj och min häst,men har jag vänner?Jävligt få för alla har hittat andra,bättre än mig.
Jag räcker ju fan inte till någonting,jag är ju helt jävla värdelös.
Varför ska jag leva i detta helvete,när jag enligt mig förtjänar bättre?!
Varför ska jag fortsätta kämpa när jag egentligen inte har en vettig anldening att göra det?
Jag är bara blyg,men såklart man blir tillbaka dragen av allt som har hänt mig.
Jag vill inte leva mer,inte i detta tillstånd som jag dagligen förtränger men återigen då och då bryter ihop över.
Jag orkar inte,ingen förstår mig.
Jag blir aldrig sedd eller hörd.

Min dag i punkter

Skriver min dag i punkter så jag vet vad jag ska göra.

*Gå till grafströms för att köpa ett hack

*Hem och byta om och åka vidare till stallet

*Föra över en massa bilder på noppe och minnah ifrån ett usb på pappas dator

*Rida och fixa alla stallsysslor.Funderar på att rida till Hov bron och vända,i alla gånarter om underlaget tilllåter satt säga.

*Äta middag och plocka undan lite

*Skriva klart författarporträttet om Selma Lagerlöf

*Lägga upp en bildbomd på mig och minnah ifrån den dagen det gick så dåligt.

*Ringa Rosa någon gång under dagen

*Kolla på liten inspirations videor bara för att ^^

Trååååk daaaag eller vad?

Säger precis som på DV!

Men det är bara vad jag tyckte om det hela så varför gruppa ihop sig så?Man måste ju få tycka.
Ni alla är väl säkert jätte trevliga och snälla just därför tycker jag det var så himla synd att det vart gupper ända ifrån början.Det var verkligen inte kul.
Men det kändes att som när man försökte få ögonkontakt så eller liknande så kändes det som om de tyckte att man glodde och skulle jag sagt något skulle väl alla bara kbrya mig eller nått så jag skämmer ut mig,har så lätt för det så det är inte sant.
Men då vet jag om jag skulle få för mig att gå på en annan träff att man kanske får ta kontakt med alla istället för att fjanta sig och hålla på och fega sig hela tiden.Tråkigt att det blev som det blev tycker jag,att inte alla kunde ha roligt med alla.Hade kanske varit bäst att gått och satt sig och ätit först,alla tillsammans i ett bord och sedan gott på hööks och haft en massa kul överallt.Men jag får väl klandra mig själv såklart.Men trevligt att ni iallafall hade så pass kul som ni hade.

.....

Sitta och prata bett m.m,hallå?
Det var inte så jag menade,men ingen tog kontakt med oss varför ska vi göra det då för då när man fick känslan att vi bara var i vägen?!
Kändes som om alla gick emot en på en gång typ.Det var inte tråkigt men mindre kul,har ju gjort roligare saker.
Men eftersom jag gick med emma och madde så tycker jag det inte vart så lyckat precis,eftersom det skulle vara en träff där man träffar massa andra.Men den som håller i det kan ju iaf göra ett försök för att få ihop gruppen.Men alla verkade ju trevliga och kunde vara sig själva.Tänkte bara att jag skulle skriva om träffen,som jag gör med allt annat och om jag inte tyckte det var speciellt kul varför ska jag skriva det för då?Det är bara min åsikt,men vad kul att ni andra hade roligt då.Att det vart en lyckad dag för er!

Ängla Ponnyn

Min häst i torsdag var obeskrivlig. När jag kom till stallet så mockade jag,fixade hö & kraftfoder och fyllde vatten. Sedan tog av nosgrimman ifrån det rosa tränset,bytte bett och gick ut och tränsade i hagen. Sedan hoppade jag upp barcbacka och gav mig iväg. Det ända jag skulle fokusera på var att ha så roligt som möjligt,njuta av turen och vara så avslappnad som möjligt,så att det lägger sig om henne.Alltså att hon skulle tycka det var roligt och känna sig riktigt avslappnad också.Det gör jag i och för sig varje tur men i detta fall tog motivationen och inspirationen över och med det mer än vanligt och när det blir så slutar det ofta med att just den turen blir den bästa på länge. Red i varje fall till gammel eken och travde på en bra bit.I början i skritten för att hon skulle fokusera på mig en aning mer än omgivningen så gjorde jag mycket halter.Kanske var 5-20 meter och hon vart riktigt följsam och mjuk så fortsatt så resterande del av turen.Hon tyckte det var roligt.Hon har ju problem med halterna då hon kastar sig ner i dikena men nu behövde jag bara luta mig bakåt så stannade hon så det gick toppen,nästa tur ska jag fokusera lite mer på att förlänga halterna då hon kan ha så bråttom.Men hon fick trava på i hennes takt,uppskattades enormt.Springa fort är ju det bästa som finns ;)Men samlade mycket också,bit för bit.Varvade ökning lite med samling.Hon tjurade ytterst lite vid 1-2 tillfällen men testar är ju något man måste få göra,ellerhur? Turen i sig var mycket lugn och avslappnad,helt spännings lös. Hon fick massa berömm och det uppskattades vill jag lova.Hua,bästa turen hittills! Såååååååå stolt över oss båda faktiskt :'D

Matte saknar sin bebis!


Dagens DV-träff

Kan inte säga att det var värt ca 1-2 timmars väntan. Alla gruppades ihop på en gång och gick i grupper var för sig. Det var inte så att alla vad med alla och satt på typ något fik/resturang och pratade häst snack eller om allt i allmännhet utan det var lixom så oseriöst bara.Precis som dom gjorde träffen för att just ``de´´ skulle träffas. Vi satt i enskilda bord och åt till och med.Det är inget jag kommer göra om,tycker det var så flamsigt. Tänkte att ``alla är väl ändå häst människor så då är det väl lätt att prata med dem alla och hålla ihop som en stor grupp´´.Åkte dit med emma och madde och vi var som en grupp,vi växlande nått ord kanske med Melina och Ellinor och det kändes som dom också hade samma tankar kring vad vi skulle göra m.m som oss,de andra tyckte jag mest flamsade runt och inte brydde sig så mycket vad andra sa och tyckte vi skulle göra.Dock är man ju själv så rädd för att göra bort sig och bli dömd och få massa ord kastad på sig så man vågar ju inte prata med folk heller.Men med Melina och Ellinor tyckte jag att det kändes mest avslappnat med,de dömer lixom inte en utan dom är faktiskt riktigt trevliga och snälla :) Är riktigt besviken faktiskt,kändes som slöseri med tid.Hade kunnat varit hos min älskade häst eller gjort något kul iallafall...

Älskade häst ♥

Berättar om min underbara kvälls tur på världens bästa ponny senare.Det var den bästa turen hittills. Herregud vad bra det gick :'))♥♥♥♥♥♥

DV-träff

Drar mig mot DV-träffen på birsta med emma och madde i sällskap :D Har med mig typ 750,känner mig fattig.Såklart ska jag köpa hästsaker för allt också,haha som vanligt! Imorgon ska jag upp till Grafströms och köpa mig ett hackamore,hoppas hon trivs med det också! :) Bye the way sheeps

Tränset nedan

Tränset nedan ska jag köpa i färgen svart iaf ni undrar haha!

Skall köpas in under helgen!


Fullt ös

Har fullt upp hela dagen.
Lyckades sova till 11.30 idag,not okey.Fast jag har gått upp från 06.30-08.00 hela lovet och lagt mig efter 2,några nätter 5-6 så jag förtjänade det ändå ;)
Ska till stallet vid två,fixa till två hästar,bland annat min egna och sedan fota natali och borken och därefter ut på en barbacka tur med min egna.Har inte tid imorgon,eller tid och tid men det passar bättre att jag rider idag,även fast det är vilodag så tar ut henne på en tur,ska även göra mirakelflätor på henne,det tar ju sin tid det också eftersom hennes man är så tjock.Åh,herregud,hur ska jag hinna med allt?
Hinner jag ska jag och emma ha bytesmarknad hihi.
Ska kika in på hööks imorgon och kolla på lite träns m.m.Måste även till grafströms i helgen och köpa ett hackamore och en himalaya.
Rörigt inlägg men måste hålla mig lite uppdaterad iaf.
Hejdå med er!

Så jävla snygga,herregud säger jag bara!


Rosa träns-ponnyprakt

Säljer mitt rosa träns ifrån ponnyprakt i storlek ponny.
Ny pris:500
Mitt pris:300 + ca 50 kr i frakt!
Är så gott som nytt d det knappt är använt!

Bettlöst träns säljes

Säljer mitt bettlösa träns i storlek cob,passar ponny som full!
Är använt ca 4 gånger så det är precis som nytt!
Nypris:449:-
Mitt pris:250 + frakt så det blir runt 300!

Adore you

Även fast det gick åt pipan idag så undrar jag om ni ändå vill se bilder? :D
~Remember that day like yesterday~

Knäpp häst

Förstår inte varför man ska stegra när man ber om att gå framåt eller vägra gå framåt och kasta sig bakåt.
Eller total ignorera en.
Tur att man vet vad man ska göra i dessa lägen då,eller när det går att göra något åt saken satt säga^^

Helvetes dag

Gick åt skogen med Minnah idag.
Tog in hon och hon var jätte lugn och mysig men sedan mot slutet så kom det en person till stallet och hon vart jätte uppstressad och bara gick över mig.Jag vart arg,irriterad och mitt humör brast.Jag började grina,tyck att jag är töntig ni.Men det var pga av personen som kom till stallet som gjorde mig mest irriterad och förbannad.Jag tänkte bara på hur jag hade det med Noppe och saknade det så mycket,inte bra.Sen red jag iväg,på turen dit stegrade,bockade hon och vägrade gå framåt.Men på tillbaka turen var hon hur duktig som helst.Men det ser jag inte som ett problem,hon testar bara som vilken häst som helst.Känner mig så pass lugn på hennes rygg och hon detsamma med mig så det är mer bus i ``det hon gör´´.Ingen elakhet eller ondska av något slag,inte alls.
Men det är så himla sällan jag blir så som idag.All min irritation,ilska gick ut i tårar.Natali fotade idag(bilder kommer) men jag hoppas man inte såg att jag grinade så mycket som jag gjorde.
Nu sitter jag med skuldkänsla för att jag stod och grina och vart så ledsen och för att hon inte lyssnar på mig ifrån marken och för att jag vart så arrogant.Men sådanna dagar borde ju bara stärka oss i slutändan.
Men ska träna för Rosa i helgen,då kanske jag får lite mer ordning på ledarskapet^^
Men än så länge har jag klarat mig så bra på egen hand men nu skulle jag villa träna för henne för det ger så mycket insperation och motivation,skulle behöva det.
Men man kan ju inte ständigt vara på bra humör,någon gång måste man ju få bryta ihop,eller?
För det gjorde jag idag,bokstavligt talat.
Hörde jag att någon sa att man skulle bjuda på sig själv?HAHHAHAHA SÅ SNYGG <<3

Mys kväll med världens bästa Noppe

Världens allra bästa ponny!
I L O V E Y O U

Tråk tisdag

Hade huvudvärk igår kväll/eftermiddag så jag tog det lungt hela kvällen,samma med idag.
Var bort till stallet,ledde emma medan hon red ner till mitt stall och hämtade träns m.m.Sedan stack vi tillbaka till hennes stall och gjorde klart.Därefter skulle mamma hämta oss men det dröjde ett år då hon var hos frisören.Så med fullproppade väskor tog vi oss en promenad.Vid en bro skulle vi göra ett vindskydd,nämner inget mer om det hahaha.Men det gick åt skogen så vi stack ut till storvägen och satte oss på bushållsplatsen och dampade.Efter de ytterligare ett år kom mamma,då var vi nedfrusen on high level hihi.Vi åkte hem till mig och åt och fixade lite sedan stack vi till emma och nu har vi varit hos henne sedan dess.Ska bo hoss hon till på fredag,är helt jäva ensamma hemma till på fredag,lyxxxigt!
Har smörjt alla mina träns m.m,stolt över mig själv.Är ju så duktig<3
Men gud vilket rörigt inlägg,hejdå med er!

Måndag-morgontur

Red kvarsättsvägen upp till galoppstigen,sedan nedför hemliga stigen.Red i alla gångarter,för första gången.Tog en galopp på galoppstigen,det gick såååååå bra.Hon vart jätte taggad och myrorna sprang i byxorna hennes,hihi.Hon testade väldigt mycket dock,småstegrade och kastade sig bortåt vid ett par tillfällen men annars gick det kanones!
Riktigt stolt över min pärla!
Nu sitter jag här med personerna nedan och fixar en massa !

Trött som ett as är vad jag är!

Rubriken säger allt,har redan varit uppe 2 h för länge.
Nu sluter jag dom två blå,godnatt gott folk!

Bildserie!

















This is the part of me

Funderar starkt på om jag rida ska ut en kortare tur i alla gångarter eller en längre skritt/travtur.Hmm....får fundera tills imorgon.Måste iallafall ställa henne en del och försöka få hon mjukare i sidorna,hon är så stel men kan inte förklara hur,lite komplicerat...


Men snyggingar
















And i know your pain is the same

Igår red jag på långritt med två andra.Red hov-kvarsätt,skrittade bara.Tog 2 timmar prick :D
När en av de andra fjantade sig så var det jag och Minnah som visade vart torpet skulle stå :D
Hon var extremt duktig idag,det gick skitbra verkligen!
Hon var lugn,avslappnad och jätte nyfiken,super glad och super frammåt passar in på henne.
Tror vi börjar finna varanndra en aning  :')

Idag red jag en kortis,barbacka med bettlösa tränset.Red vid ca 18.00,hade hunnit blivit mörkt dock :(
Hon testade på vid några tillfällen men insåg efter ett tag att det var är någon ide,så hon gav sig efter ett tag.
Men bortser vi från det tycker jag hon var riktigt lugn och avslappnad idag,väldigt lyhörd så jag behåller nog detta träns men kommer även införskaffa mig ett hack till helgen,var meningen denna men det blev inte så.Tycker det är viktigt att variera,mellan olika bett och bettlöst.

Nej nu ska jag mysa på framför vid datorn med massa gotta tills oves kontor börjar,då kollar jag på det sen ska jag gå och lägga mig.Såg på film till 5 inatt och somnade 6 sedan vaknade jag 9 satt jag är skapligt trött kan man säga ;)
Men sedan får vi ju se om det går vägen också....

Köpte mina drömskor igår,älskar dom<333333333
Även två ridtröjor idag,eller en var en kofta.Köpte båda två för 20 kr,billigt eller vad?
Dom var alldeles nya också :D
Aja,hejdå på er! =)

Bildbomd på Minnah

























Kommentera på nu (Y) :D

Duktiga ni

Hade hela 108 sidovisningar idag och 23 unika besökare.Inte så mycket enligt er kanske men för mig betyder det en hel del,då följer iallfall någon mig :D



Söt eller vad? :')
Någon som vill ha en bildbomb på min moooooos? :D

Tävlar



http://ponniejumper.blogg.se/2012/february/tavling-1.html


Kan inte sluta kolla på honom,så jävla snygg!

http://www.youtube.com/watch?v=MvMnQzwD0vY

http://www.youtube.com/watch?v=lKQT1B6fGk0


Fotografering på G

Någon som skulle kunna tänka sig fota mig och Minnah någon dag på lovet? :)
Tänkte även om man skulle köra på en fotografering på bara mig,vissa av er kanske inte vet hur jag ser ut :D
Vad tycker ni,vill ni se bilder på bara mig?:)

Vad jag siktar på

Orkar inte skriva det nu eller varför jag håller på med hästar.Det borde till och med en kotte fatta,varför jag håller på med hästar.Är trött i fingrarna så vad jag siktar på får ni veta en annan dag om ni har tur.


Hästar jag faller för

Ska försöka sammanfatta ihop allt till en kortare text så det inte blir så mycket att läsa!

Det började redan när jag var liten,väldigt tidigt.Jag började på riskola och det var redan då som just jag fick de mer busiga,pigga och bångstyriga hästarna.Jag hade första gångerna ingen kontoll,de bara sprang och bocka omkring.Men allt efter hand som jag red dem så märkte jag att vi gjorde framsteg,små som stora.Jag vart överlycklig kom jag ihåg när en som hette Mascot fattade galopp när han tidigare gånger bara sparkat bakut och sedan segtravat och inte fattat den.När jag skulle ta hand om han i spiltan första gångerna bet han mig och tryckte in mig i väggen och ju mer jag var hos honom och tog hand om han,ryktade,pratade och gosade med han vart han allt mer snällare mot mig och trevligare.Efter ca en månad gnäggade han när jag kom in i stallet,jag vart superglad och ville åka till han hela tiden.Det fortsatte så i alla 7 år jag red på ridkolan,jag fick alltid rida de pigga,hispiga och skygga hästarna.Desto mer jag red och tog hand om dom desto större framsteg gjorde vi tillsammans.Jag kom så nära allihopa,vi hade det så roligt men ändå riktigt kämpigt med varann.Jag slutade där på grund av många skäl,gillar inte ridkolor och då jag hyrde en ponny under en sommar därifrån så tyckte jag det var så jobbigt att se honom där då han inte trivdes och att massa andra tog hand om han.

Men tiden rullade iväg och ohanterbara Noppe kom till mig.Efter ett år gick vi skilda vägar,min längd sa stopp och av andra skäl.Så nära som vi kom varanndra står jag inte med någon annan,vi vart verkligen ett.Litade på varanndra till 100 % i alla lägen,gjorde allt tillsammans.Vi vart verkligen bästa vänner,betydde allt för varanndra.Vi vart som oskiljbara.
Jag tog han på foder då jag ville ha något att jobba med,någon som först gjorde ingenting för mig men sedan allt för en.Han kunde ingenting,allt skulle jag behöva ta om från början precis som med ett föl.Men jag ville hjälpa honom.Han mådde inte bra,han behövde mig.Vi behövde varann.Jag såg någonting i honom som ville ut,jag visste att han inte var sån som på provridningen.Det var inte han själv.Det visade det sig också,det var inte han.Första månaderna var hemska,grät varje dag.Men till sommaren/våren började allt falla på plats och vi vart ett.När jag klarade av honom på helt egen hand så kändes det som om jag klarar av vad som helst.

Nu när jag letar/letade ponny sökte jag efter först och främst något att jobba med.
Någon jag kan ge precis det den behöver.Jag har inga krav,anser inte att man behöver det.Det ända viktiga är att det klickar eller känns rätt.När man åker därifrån ska man känna en iallafall lätt saknad.Det gjorde jag med Minnah.Det klickade sådär vid första ögonkastet,det kändes bra.Som om vi behövde varann,vi kändes ganska lika.Envisa,tjuriga,bestämda men jag är lite mer mot det lunga hållet och hon mer mot det stressiga hållet.Då behöver hon nog mig också som är lugn.


Stort behov utav detta!

Tycker ni att jag ska köpa ett trejde par svarta jeans för 499:- eller ett par vita converse för 699:-?
Ni får hjälpa mig så släng in en kommentar :D





Skall även köpa en jeansjacka och en beige tubhalsduk! :)






Go tjejen

Tänkte rida bortanför paddocken idag upp till knixen,travar ett par steg idag också.
Berättar om det sedan.Tänkte också berätta att jag har kommit fram till att detta får vara en hästblogg till 99%.
Så det kommer mest handla om hästar då det är de mitt liv handlar om kan man säga,dock lite annat också.
Men till mesta dels hästar.


Vad dras jag till för hästar/ponnier?

Vill ni att jag ska skriva ett inlägg om vad jag faller för för hästar?
Vad jag tänker på när jag ska provrida en häst tex?
Vad jag siktar på med min häst/ponny?
Varför jag håller på med hästar?

Sanningar about me

Då jag själv gillar att läsa sanningar så skriver jag lite om mig/minnah!

*Jag avskyr korv,och har alltid gjort och kommer alltid göra
*Jag är beroende av mango,äter det varje dag.Brukar alltid köpa mango och hacka upp och sedan frysa in.Så gott!
*Om jag inte får som jag vill blir jag arg,eller om något inte går vägen
*Jag gör saker och tänker inte på vad konsekvenserna kan bli,jag lever verkligen i nuet
*Jag är väldigt lättroad
*När jag är med minnah i stallet pratar jag med hon som hon vore en människa/kompis/bebis.Pratar om allt.
När jag mår dåligt,vart vi ska rida,vad vi ska göra i helgen och frågar hon en massa saker,hon slappnar av då.
*Minnah brukar suga på mina koftors dragkedja och liknande,hihi sött!
*Jag har jätte höga krav på mig själv,för höga så jag uppnår dom inte.Då blir jag bara irriterad och besviken.
*Jag älskar djur,vill ha värsta gården när jag blir stor.Med hunduppfödning,hästar,får,kaniner och en minigris m.m
*Jag älskar inredning,ha fint & modernt.Ibland går det till överdrift dock!
*Jag är jättehöjd rädd
*Jag älskar sura godisar<3
*Jag är jätte envsis,en riktig tjurskalle
*Jag hatar dricka,gillar endast cider
*Min kanin dog samma dag som Mikael Jackson
*Varje morgon lyssnar jag på rix morron zoo
*När jag var liten klättrade jag upp i ett träd och kom inte ner så en vaktmästare fick hämta en stege och ta ner mig
*Jag älskar kakor,cupcakes å liknande<3

Nu får det räcka....


Saknar detta,saknar sommarn,saknar allt...










Länkar några bloggar ni borde följa!

http://beeaute.devote.se/

http://juliaabergsten.devote.se/

http://nataliohlen.blogspot.com/

Måste ta upp detta!

Det var någon som hade skrivit om att ``lära´´ en häst trick lät fel/var fel.
Det här med trickträning,måste berätta lite om hur jag ser på saken.
Bara man kan hästens språk,så kan man i princip göra alla trick.Men om jag tex vill att minnah ska göra puss,så måste ju jag lära henne det,igenom ett kommando.Kan hon det så tycker jag att hon har lärt sig det,det är väl det trickträning handlar lite om?Att lära sig saker (trick) på våra kommandon.

Trickträning är ju ändå något som funnits i nästan alla tider och använts av många olika anledningar.
Även för oss finns många anledningar till att trickträna. För det första är det väldigt kul men det ger också en ökad kommunikation och en varierad träning. Det kräver också att häst och ryttare kan lita på varandra. Det stärker också hästens kordination, balans, smidighet och till viss del styrka. Det finns alltså många bra argument till att trickträna.

Jag orkar inte sitta och skriva min åsikt om saker i vartenda inlägg bara för att folk missuppfattar mig och sedan skriver ut det på sina bloggar,vad de tycker om det jag sa tex!Men det verkar ju vara det jag måste göra.
Det var ett litet jäkla ord,förlåt för jag inte skrev träna isf för lära.Ska tänka på det i framtiden.Men om allt jag skriver om ska tas upp här och där kan jag ju sluta skriva här då.
Är bara så förvirrad,kan inte folk har sina egna tankar för sig själv ibland,allt kan man ju inte behöva gå ut med,eller?Tydligen...

Åsikts inlägg på G

Sitter på skolan,gruvar mig inför matte provet då jag inte kan ett skit.
Såg även ett inlägg på en blogg som gjorde mig lite smått fundersam/irriterad!
Berättar mer om det sedan,ska ringa och prata med Rosa ikväll också angående söndag.
Bjuder på två bilder på min underbaring,bara för att han är bäst!


RSS 2.0