Hästarna i stallet del 2

Elyon
 
I hanteringen
 I hanteringen tar även han gärna över och kör över en så man måste sätta ner foten från första sekund om man inte vill bli överkörd.Han är så fruktansvärt säker men ändå väldigt osäker just för han inte vet vart gränserna går.Han testar gränserna konstant vilket kan göra en förbannad.Han är ingen som en nybörjare kan handskas med,han är för mycket ''häst'' för det och man måste hela tiden ta kontrollen så inte han gör det för då går det utför.
När han litar på en är han underbar och då står han med alla hover på ens sida men han tappar lätt förtroendet om man blir arg på honom eller liknande så han är svår att ha med sig och är gärna därför för sig själv.Men när man tränar och glädjen skumpar omkring och båda trivs och är på bra humör finns det ingen bättre häst än honom att träna med för då går han in och ger gärnet.Han är olika från dag till dag,han är som Minnah,blir lätt dominant och aggressiv när man försöker sätta han på plats.Han vill bestämma men det får även han göra med hästarna i hagen.
Han är en enorm häst i liten förpackning.Svår att få med sig om något går snett,då måste han bearbeta det och gå vidare.Han kan inte bara släppa händelser hit och dit.
 
I ridningen
 I ridningen är det samma även där,han är olika från dag till dag beroende på vilket humör han är på.
Är han på bra humör är han sammarbetsvillig,lyhörd,framåt,säker,lugn och trevlig och då jobbar han sig sjöblöt för att han göra dig glad och kämpar på även om det är dödligt jobbigt.Han kämpar på.
Är han på dåligt humör motarbetar han dig,kastar sig för saker och bockar,exploderar och sticker,är inte lugn men åndå skitseg men händer det något sticker han,tar inte skänkeln,går med nosen i vädret och gör inget för dig.Du måste förtjäna det helt enkelt,och gör du inte det är det dig det blir synd om.Han njuter bara när du kämpar häcken av dig.
 
 
Ni kan förja Natali och hennes ponny Elyon på hennes blogg http://nataliohlen.blogspot.se/
 
(Jag har ingen ork till att sitta och detaljerat berätta om typ a,men så är han i paddocken och efter kvarsättsvägen för ingen skulle läsa om jag skrev så,det skulle bli en bok då,ärligt talat.Nej det tänker jag inte göra!)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0